Kardinalni razgovori

Kardinalni razgovori - Ugrin, Ivan | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ugrin, Ivan
DIMENZIJA
10,93 MB
NAZIV DATOTEKE
Kardinalni razgovori.pdf
ISBN
2592757983198

OPIS

Umjesto diktata komunizma novo je vrijeme donijelo diktat kapitala: hedonizam, potrošačku kulturu, moralni relativizam, drogu, okultizam, masovne pobačaje, homoseksualnost, eutanaziju, razvrat i pornografiju. Crkva ponovo ustaje u obranu civilizacije života i ljudskog dostojanstva jasno razlikujući dobro i zlo. Zato će ona, kao ona posljednja i najsnažnija crta obrane, biti izvrgnuta nesmiljenim optužbama, napadima, pokušajima kompromitiranja i vraćanja u sakristiju, odnosno pokušajima oduzimanja njezine dužnosti i njezina prava govoriti o svim moralnim problemima današnjega vremena i suvremenog čovjeka… O svim tim temama i dilemama Ivan Ugrin je posljednjih petnaestak godina kao novinar i urednik u Slobodnoj Dalmaciji kompetentno razgovarao s najistaknutijim autoritetima Crkve u Hrvata, sa svećenicima, biskupima i kardinalima, donoseći nam sada sve to objedinjeno u ovoj knjizi kao svojevrstan presjek našega vremena i našega društva te Crkve u tom društvu i u tom vremenu.

Uz Dina Mikulandru i dr. Dragu Šimundžu bio sam jedan od predstavljača, a program je vodio kolega don Vinko Sanader.

U rodnom je gradu nakon osnovnog i srednjeg školovanja studirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Godine 2007. izašla mu je éetvrta la1jiga „Kardinalni razgovori", u kojoj je objavio odabrane intervjue s najistaknutijim crkvenim autoritetima, koji su kroz trinaest godina izlazili na stranicama „Slobodne Dalmacije".

POVEZANE KNJIGE