Monografija Rudolf Klepač

Monografija Rudolf Klepač - Perić Kempf, Bosiljka | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Perić Kempf, Bosiljka
DIMENZIJA
7,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Monografija Rudolf Klepač.pdf
ISBN
6039975309239

OPIS

Bilo bi najjednostavnije napisati da je pred nama dvojezična monografija o jednom od naših najcjenjenijih reproduktivnih glazbenika, fagotistu Rudolfu Klepaču, nastala prigodom njegove stote godišnjice rođenja. Međutim, Bosiljka Perić Kempf oblikovala je nešto mnogo više od kronološkog prikaza Klepačeva života: predočila nam je živahan, besprijekorno dokumentiran, višedimenzionalni kaleidoskop o jednom iznimno vrijednom čovjeku, a u pozadini, poput diskretne kulise, sliku jednog vremena i naroda koji nije uvijek uspijevao pratiti veliku i dobru energiju svojeg velikog i dobrog sina. Priča je to o odnosu male sredine prema čovjeku silno pozitivna umjetničkog i intelektualnog zamaha, priča iz koje bismo morali mnogo naučiti i vraćati joj se i izvan obljetnica; priča je to o čovjeku kojega je svijet zvao, priznavao ga i cijenio, a on je odano nastojao unaprijediti hrvatsku glazbenu i kulturnu scenu. Zahvaljujući prijevodu Borisa Perića na njemački, monografija je dostupna i austrijskom dijelu Klepačevih učenika, prijatelja i poštovatelja, a ilustrirana je brojnim fotografijama i faksimilima.

Predstavljena dvojezična monografija ''Rudolf Klepač" na hrvatskom i njemačkom jeziku u organizaciji OMH u Beču i hrvatskog Veleposlanstva u Austriji. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Rab turistička monografija autora Maškarin, Vinko. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Rudolf Klepač: monografija.

(2012.) Država i njezino kazalište. Zagreb: Profil.

POVEZANE KNJIGE