Monografija Rudolf Klepač

Monografija Rudolf Klepač - Perić Kempf, Bosiljka | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Perić Kempf, Bosiljka
DIMENZIJA
8,76 MB
NAZIV DATOTEKE
Monografija Rudolf Klepač.pdf
ISBN
5555008167587

OPIS

Bilo bi najjednostavnije napisati da je pred nama dvojezična monografija o jednom od naših najcjenjenijih reproduktivnih glazbenika, fagotistu Rudolfu Klepaču, nastala prigodom njegove stote godišnjice rođenja. Međutim, Bosiljka Perić Kempf oblikovala je nešto mnogo više od kronološkog prikaza Klepačeva života: predočila nam je živahan, besprijekorno dokumentiran, višedimenzionalni kaleidoskop o jednom iznimno vrijednom čovjeku, a u pozadini, poput diskretne kulise, sliku jednog vremena i naroda koji nije uvijek uspijevao pratiti veliku i dobru energiju svojeg velikog i dobrog sina. Priča je to o odnosu male sredine prema čovjeku silno pozitivna umjetničkog i intelektualnog zamaha, priča iz koje bismo morali mnogo naučiti i vraćati joj se i izvan obljetnica; priča je to o čovjeku kojega je svijet zvao, priznavao ga i cijenio, a on je odano nastojao unaprijediti hrvatsku glazbenu i kulturnu scenu. Zahvaljujući prijevodu Borisa Perića na njemački, monografija je dostupna i austrijskom dijelu Klepačevih učenika, prijatelja i poštovatelja, a ilustrirana je brojnim fotografijama i faksimilima.

Uz održani koncert Zagrebačke filharmonije i izdavanje monografije autorice Bosiljke Perić-Kempf, izložba dopunjuje 100. godišnjicu rođenja jednog od proslavljenijih hrvatskih ... Bosiljka Perić Kempf - Rudolf Klepač; monografija + CD - 2013.

Str.360. 3 Početni dio rada posvećen je uvodu u pojam operete i prostor koji je zauzimala u Zagrebu. Objavljene knjige: Zvjezdana Bašić (monografija, 2004), Lice i naličje (Adamić, 2005), Susreti i razgovori (Jesenski & Turk, 2009), Monografija Rudolf Klepač/Rudolf Klepač Monographie (Jesenski & Turk, 2013).

POVEZANE KNJIGE