Monografija Rudolf Klepač

Monografija Rudolf Klepač - Perić Kempf, Bosiljka | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Perić Kempf, Bosiljka
DIMENZIJA
9,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Monografija Rudolf Klepač.pdf
ISBN
6771814059152

OPIS

Bilo bi najjednostavnije napisati da je pred nama dvojezična monografija o jednom od naših najcjenjenijih reproduktivnih glazbenika, fagotistu Rudolfu Klepaču, nastala prigodom njegove stote godišnjice rođenja. Međutim, Bosiljka Perić Kempf oblikovala je nešto mnogo više od kronološkog prikaza Klepačeva života: predočila nam je živahan, besprijekorno dokumentiran, višedimenzionalni kaleidoskop o jednom iznimno vrijednom čovjeku, a u pozadini, poput diskretne kulise, sliku jednog vremena i naroda koji nije uvijek uspijevao pratiti veliku i dobru energiju svojeg velikog i dobrog sina. Priča je to o odnosu male sredine prema čovjeku silno pozitivna umjetničkog i intelektualnog zamaha, priča iz koje bismo morali mnogo naučiti i vraćati joj se i izvan obljetnica; priča je to o čovjeku kojega je svijet zvao, priznavao ga i cijenio, a on je odano nastojao unaprijediti hrvatsku glazbenu i kulturnu scenu. Zahvaljujući prijevodu Borisa Perića na njemački, monografija je dostupna i austrijskom dijelu Klepačevih učenika, prijatelja i poštovatelja, a ilustrirana je brojnim fotografijama i faksimilima.

Završava 05.02.2021. 15:03 The Australian Girl as an Innocuous Companion of the New Woman // English Studies from Archives to Prospects, Volume I - Literature and Cultural Studies / Grgas, Stipe, Tihana Klepač, Martina Domines Veliki (ur.).

Budući da ni za jedno ni za drugo nisu postojali povoljni uvjeti (preoskudna solistička literatura i premalen broj komornih tijela), Klepačeva energija,… RUDOLF KLEPAČ - MONOGRAFIJA + CD. 220,00 kn 44,00 kn dostupno.

POVEZANE KNJIGE