Voda koja se smije

Voda koja se smije - Grković - Janović, Snježana | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grković - Janović, Snježana
DIMENZIJA
6,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Voda koja se smije.pdf
ISBN
8980455889566

OPIS

Sedam pripovijetki koje čine zbirku temelje se na pričama stvarnih osoba iz autoričine prakse socijalne radnice, ali književno nadograđene. Sačuvani su realni ambijenti i vrijeme (između šezdesetih do devedesetih godina 20. stoljeća) jer je utjecalo na sudbine likova, dok svaki lik, u vlastitom prostoru, ozračju i mjestu gradi posebnost, život.

U konkretnom slučaju riječ je o "ultračistoj vodi", a iznenadili biste se koliko često se dogodi da ljudi ne poslušaju ovakva upozorenja.Ultračista voda do te je mjere oslobođena svih minerala koje inače sadrži izvorska voda ili voda iz vodovoda, da je u ... Ovakvo posuđe ne smije se stavljati u zamrzivač jer se tada glina natopi vodom koja se smrzne, a kako se led širi, dolazi do pucanja. Ako je posuda vruća, ne smije se u nju dolijevati hladna voda jer to dovodi do nagle promjene temperature i pucanja - objasnila nam je Ivana Kuća iz Keramike Mecena. Smije li se piti voda iz zagrijane plastične flaše? Kako bi došli do odgovora, postavili su 16 brendova vode, koji se prodaju u Kini, na tri temperature, 4C, 25C i 70C stepeni, imitirajući temperaturu frižidera, sobnu temperaturu i vrućinu koja nastaje u npr.

Ako se uklone ili oštete rubne crte, moraju se sanirati u granicama danima u dijelu A5 ovog standarda. Voda koja se smije by Snježana Grković-Janović, 2007, Naklada Bošković edition, U vodi koja je preko noći odstajala u čaši na zraku nakupile su se bakterije i prašina Naime, kako je voda bila izložena zraku, upila je nešto ugljičnog dioksida i djelić tog CO2 pretvorio se u karbonsku kiselinu, što znači da voda na zraku mijenja svoj kemijski sastav, donosi Discovery News. Kad karbonska kiselina otpusti jedan ili dva protona te se pretvori u bikarbonat ili karbonat, to snižava pH vode, zbog čega ona mijenja okus. Voda koja je zagrijavana ne smije se uliti u akvarij s ribama.

POVEZANE KNJIGE