Voda koja se smije

Voda koja se smije - Grković - Janović, Snježana | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grković - Janović, Snježana
DIMENZIJA
9,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Voda koja se smije.pdf
ISBN
7905137074617

OPIS

Sedam pripovijetki koje čine zbirku temelje se na pričama stvarnih osoba iz autoričine prakse socijalne radnice, ali književno nadograđene. Sačuvani su realni ambijenti i vrijeme (između šezdesetih do devedesetih godina 20. stoljeća) jer je utjecalo na sudbine likova, dok svaki lik, u vlastitom prostoru, ozračju i mjestu gradi posebnost, život.

Podržala ju je i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, koja se već godinama bori za očuvanje izvora vode te se i kao zastupnica u Hrvatskom saboru uspjela izboriti da se prijedlog Zakona koji bi omogućio privatizaciju hrvatskih vodnih bogatstava povuče iz saborske procedure. Business Insider vrlo kratko, ali zorno i efektno opisao je zašto nikad ne smijemo piti vodu koja je označena da nije za piće. U konkretnom slučaju riječ je o "ultračistoj vodi", a iznenadili biste se koliko često se dogodi da ljudi ne poslušaju ovakva upozorenja.Ultračista voda do te je mjere oslobođena svih minerala koje inače sadrži izvorska voda ili voda iz vodovoda, da je u ... Ovakvo posuđe ne smije se stavljati u zamrzivač jer se tada glina natopi vodom koja se smrzne, a kako se led širi, dolazi do pucanja.

Takva se voda dobiva iz čistih izvora i dubokih bunara, pa je na Zemlji ima vrlo malo (računa se samo 0,03 %). Analiza vode za piće jedna je od glavnih mjera za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti.

POVEZANE KNJIGE