Jezik na križu, križ na jeziku

Jezik na križu, križ na jeziku - Grupa Autora | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grupa Autora
DIMENZIJA
10,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Jezik na križu, križ na jeziku.pdf
ISBN
8722155304026

OPIS

U vrijeme kada se prijepori oko hrvatskoga jezika iznova pojavljuju (a kada jezično pitanje u Hrvata nije prijeporno?), rasprava o jezičnoj kulturi i pravopisnom kaosu, objavljena u posebnome prilogu »Vijenca« (br. 136/20.V.1999) pod naslovom Jezik na križu, kao da se vodi upravo danas. Jer, glavni je problem isti: može li se pravopisna norma napokon urediti kako treba i što treba uraditi da bi se to postiglo, i može li se, napokon, jezično pitanje odvojiti od interesa tekuće politike. Nepismena nacija, a to se u hrvatskom slučaju iz dana u dan sve više potvrđuje, kao što znamo, nije ideal razvijenih i demokratsko uređenih zajednica. Pripadamo li im? Jelena Hekman

CROSBI ID: 212267 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca Jezik na križu, križ na jeziku . Permalink: http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/ihj.ZAG01000496001: Matična publikacija: Jezik na križu - križ na jeziku Tekstualna građa, tiskana .

Hvala Ti za tvoju riječ na križu Kojom si nam Mariju dao za Majku: »Evo ti majke» ( Iv 19,27 ) Hvala ti za tvoju riječ na križu Kojom nam pokazuješ što je praštanje: «OČE, OPROSTI IM JER NE ZNAJU ŠTO ČINE.» (Lk 23,34 ) U ovaj čas dolazimo pred tvoj križ Jelena Hekman, ur. - Jezik na križu / Križ na jeziku - sv.1: Rasprava o pravopisnim pravilima.

POVEZANE KNJIGE