Coming Out

Coming Out - Žegura, Iva | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Žegura, Iva
DIMENZIJA
12,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Coming Out.pdf
ISBN
9797344811204

OPIS

Prvi ključan događaj, zaslužan za to što je nastala ova knjiga, zbio se 1999. godine, kada je u četvrtom broju Časopisa studenata Filozofskog fakulteta – FAKKAT, u kojem sam obnašala funkciju glavne urednice, objavljen dijalog između mojih kolega i suradnika – kolegice konzervativnijih stavova i liberalnog kolege – na temu homoseksualnosti. Razgovor je potaknuo prilog o otvaranju prvoga gej kluba u Hrvatskoj – Bad Boy na Ksaveru. Oboje su u diskusiji uglavnom koristili argumente vezane za sociološko tumačenje seksualnosti, zanemarujući pri tome biološku podlogu seksualnosti i interakciju socijalnih i bioloških faktora. Kako je to bilo poratno vrijeme, teško su se pronalazila sredstva za izvođenje nastave na fakultetima pa su tako i studentske udruge i studentski projekti s mukom hvatali kraj s krajem. Jedini izvor financiranja predstavljali su inozemni natječaji i poznate fondacije koje su podupirale rad brojnih nevladinih organizacija u Hrvatskoj.

Some people live in places where being LGBT is accepted. It's easier for them to come out because they're more likely to get support from family and friends.

Framed and debated as a privacy issue, coming out of the closet is experienced variously as a psychological process or journey; decision-making or risk-taking; a strategy or plan; a mass or public event; a speech act and ... Coming out definition, a debut into society, especially a formal debut by a debutante. See more. Coming out is the process of personally accepting your sexuality and telling others.

POVEZANE KNJIGE