Hrvatski Jadran plava jap TN

Hrvatski Jadran plava jap TN - Nazor, Ante | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nazor, Ante
DIMENZIJA
4,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatski Jadran plava jap TN.pdf
ISBN
6826244934326

OPIS

Turistička monografija skladan je mozaik povijesne, kulturne, umjetničke, sakralne i svjetovne baštine, turističkih jedinstvenosti i prirodnih ljepota.

Na obalnom dijelu nalaze se ljupki mediteranski gradovi dok zelenu unutrašnjost krase brojne kulturno-povijesne i prirodne znamenitosti te brežuljkasta naselja sa zadivljujućim pogledom na mirnu okolicu. Jadransko more je ogranak Sredozemnog mora koji odvaja Apeninski poluotok od Balkanskog poluotoka, te Apeninskog gorja od Dinarskog gorja.Jadran je najsjeverniji rukavac Mediterana, koji je s njim spojen preko Otrantskih vrata (morski prolaz između Jadranskog i Jonskog mora).Države na obalama Jadranskog mora su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija i Slovenija. 17/03/2015 in Osvrti // ICT Curricula - osvrt na digitalne sadržaje za nastavu povijesti 08/12/2014 in Knjige i časopisi // Osvrt: Nastava povijesti usmjerena prema ishodima učenja 11/09/2014 in Novosti // Izložba "Narod u nevolji" 01/09/2014 in Povijesne teme // Golub selac 29/08/2014 in Novi vijek // Vjerska politika Josipa II. U prva dva mjeseca prošle godine izvoz ribe iz Zadarske županije bio je vrijedan 18,6 milijuna dolara, a u 2012. izvoz tuna iz Zadarske županije bio je vrijedan 44,09 milijuna dolara, prema podacima zadarske Gospodarske komore.Ispred tuna u 2012.-oj samo je aluminijska folija sa 70 milijuna dolara izvoza, za prošlu godinu podaci još nisu kompletirani. Plavi Jadran, koji je potonuo nakon sudara s Tijatom, još leži na morskom dnu na 22 metra dubine .

U nastavku možete pogledati popis skrivenih uvala koje biste svakako trebali provjeriti. 1.

POVEZANE KNJIGE