Jednorog i djevica

Jednorog i djevica - Benini, Milena | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Benini, Milena
DIMENZIJA
5,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Jednorog i djevica.pdf
ISBN
3392489743300

OPIS

Zbirka znanstveno-fantastičnih priča suvremene hrvatske autorice. Smještajući radnju u zamišljeni futuristički svijet podijeljen na civilizaciju i svojevrsne ekološke rezervate te opustošene krajolike drugih planeta ili pak preostale nakon kataklizmi, napučen umjetno stvorenim bićima čija se svojstva kreiraju prema određenom planu, artificijelnim mitološkim životinjama, ali i ljudima, koji su samo jedna vrsta među ostalima, autorica zapravo tematizira suvremenu, kao i vječnu ljudsku problematiku: zagađenje okoliša, genetski inženjering, mogućnost telepatije, emocije i oskudnost svijeta u kojemu one nedostaju, međuljudske odnose… U pogovoru knjiga sadrži i autoričin jezgroviti osvrt na znanstveno-fantastični i fantasy žanr

Nemirna su i veličanstvena bića. Smatra se da će onaj ko ubije jednoroga i popije njegovu krv zauvijek biti proklet. (ISBN:9537113132) 'Kad su curice lude za jednorozima.' U srednjovjekovnoj mitologiji, iz koje potječe veza između jednoroga i djevojaka, vjerovalo se da jedino djevica može uloviti to magično biće, simbol čistoće i gracioznosti.

Rog je simbolizirao duhovnu plodnost i fizičku nevinost... Smatralo se da će onaj tko ubije jednoroga i popije njegovu krv zauvijek biti proklet.

POVEZANE KNJIGE