Jednorog i djevica

Jednorog i djevica - Benini, Milena | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Benini, Milena
DIMENZIJA
6,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Jednorog i djevica.pdf
ISBN
1746166482621

OPIS

Zbirka znanstveno-fantastičnih priča suvremene hrvatske autorice. Smještajući radnju u zamišljeni futuristički svijet podijeljen na civilizaciju i svojevrsne ekološke rezervate te opustošene krajolike drugih planeta ili pak preostale nakon kataklizmi, napučen umjetno stvorenim bićima čija se svojstva kreiraju prema određenom planu, artificijelnim mitološkim životinjama, ali i ljudima, koji su samo jedna vrsta među ostalima, autorica zapravo tematizira suvremenu, kao i vječnu ljudsku problematiku: zagađenje okoliša, genetski inženjering, mogućnost telepatije, emocije i oskudnost svijeta u kojemu one nedostaju, međuljudske odnose… U pogovoru knjiga sadrži i autoričin jezgroviti osvrt na znanstveno-fantastični i fantasy žanr

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 44398 ... Jednorog je jedno od rijetkih mitoloških bića koja se smatraju korisnima u gotovo svim tradicijama.

Smatra se kako samo nježna djevica može umiriti nestašnu narav jednoroga (Domenichino, 1602.) Prema mitologiji, jednorog je bijeli konj s rogom na čelu, čijim tijelom teče srebrna krv. Vjeruje se da onaj tko ubije to veličantveno biće i pije njegovu krv, bit će zauvijek proklet. Jednorog je mitsko biće iz legendi.

POVEZANE KNJIGE