Jednorog i djevica

Jednorog i djevica - Benini, Milena | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Benini, Milena
DIMENZIJA
11,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Jednorog i djevica.pdf
ISBN
6727839673597

OPIS

Zbirka znanstveno-fantastičnih priča suvremene hrvatske autorice. Smještajući radnju u zamišljeni futuristički svijet podijeljen na civilizaciju i svojevrsne ekološke rezervate te opustošene krajolike drugih planeta ili pak preostale nakon kataklizmi, napučen umjetno stvorenim bićima čija se svojstva kreiraju prema određenom planu, artificijelnim mitološkim životinjama, ali i ljudima, koji su samo jedna vrsta među ostalima, autorica zapravo tematizira suvremenu, kao i vječnu ljudsku problematiku: zagađenje okoliša, genetski inženjering, mogućnost telepatije, emocije i oskudnost svijeta u kojemu one nedostaju, međuljudske odnose… U pogovoru knjiga sadrži i autoričin jezgroviti osvrt na znanstveno-fantastični i fantasy žanr

Vjeruje se da onaj tko ubije to veličantveno biće i pije njegovu krv, bit će zauvijek proklet. Osim toga, vjeruje se da njegova krv spašava čovjeka na umoru, ali ... Browse Jednorog i djevica Mobi Epub Jednorog - Wikipedija Smatra se kako samo nježna djevica može umiriti nestašnu narav jednoroga Domenichino Prema mitologiji jednorog je bijeli konj s rogom na čelu čijim tijelom teče srebrna krv Vjeruje se da onaj tko ubije to veličantveno biće i pije njegovu krv bit će zauvijek proklet Osim to. Jednorog, mitološka životinja koja nalikuje konju ili jarcu s jednim rogom na čelu.Jednorog se pojavio u ranim mezopotamskim umjetninama, a spominjao se i u drevnim mitovima Indije i Kine.

Najraniji je opis u grčkoj literaturi jednoroga (grčki monokerōs, latinski unicornis) životinju je vodio povjesničar Ctesias (oko 400 p.n.e.), koji je rekao da je indijska divlja magarca veličine ... Jedini način da uspijete prevariti budnost jednoroga jest dovođenje mlade djevice, jer ona sama ima moć umiriti ovo žestoko i borbeno stvorenje koje dolazi gnijezditi glavu u njedra i zaspi ... , kad je jednorog stigao i ugledao mladu djevojku, odmah joj je prišla i legla na koljena; tada su je lovci opkolili i pričekali da pohrle naprijed i ubiju je. Jednorog i djevica Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE