Biseri Jadrana Dubrovnik

Biseri Jadrana Dubrovnik - Bošnjak, Mario | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bošnjak, Mario
DIMENZIJA
6,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Biseri Jadrana Dubrovnik.pdf
ISBN
6266507514400

OPIS

Jedanaesti broj edicije za kulturu putovanja “Biseri Jadrana” posvećen je gradu Dubrovniku. Na više od dvije stotine stranica nižu se bogato ilustrirani članci niza autora, koji Grad sagledavaju iz različitih aspekata: povijest, književnost, kazalište, umjetnost, arhitektura, geografija, kultura življenja – nekada i danas, ratna razaranja, gastronomija… Na posljednjim je stranicama objavljen urednički izbor “nezaobilaznoga” u dubrovačkome kraju kroz rubirke: Svečanosti, stanovnici, klima, Kulturna baština i tradicija, Topografija, Sveučilište i instituti, Sport i Turizam. Na kraju je objavljen dubrovački ljetopis te karta Starog grada i suvremenog Dubrovnika.

osnovana je Dubrovačka Republika (lat. Republica Ragusina), patricijska država nastala iz srednjovjekovne dubrovačke komune. Mesto na jugu Hrvaške, administrativno središče Dubrovniško-neretvanske županije in eden največjih kulturno-zgodovinskih središč Hrvaške, imenujejo ga tudi »biser Jadrana«, to je Dubrovnik.

Davne 1358. osnovana je Dubrovačka Republika (lat.

POVEZANE KNJIGE