Poslanice sladokuscima

Poslanice sladokuscima - Marčić, Radovan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marčić, Radovan
DIMENZIJA
6,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Poslanice sladokuscima.pdf
ISBN
9726999627645

OPIS

Svjestan da su otočni i primorski gastronomski biseri, o kojima pedantno poput kakvog etnogastronoma svjedoči u kolumni i sada u knjizi koja je pred vama, pristizali podjednako i iz Mletaka i od Morlaka, i sa Zapada i od Levanta, kogo Radovan neće preskočiti ni “vlašku” kaštradinu s neizbježnom “kiselinom”, ni domaće pulastre ili divljač. Bakalar “na bjanko”, maštoviti miomirisni složenci od povrća, neupitni zgodici autohtone dalmatinske kuhinje poput pašticade, koja se, poručuje naš kogo, osim od govedine može raditi i od tune, nebrojene otočne varijacije brujeta i “morlačka” jela od divljači, mediteranske tripice, toći od školjaka te buzare od kojih bi i mrtvi uskrsli… nisu samo iznimne delicije koje je zahvaljujući preciznim kogovim receptima moguće spraviti i u vlastitom loncu ili teći. Oni su autentični i nadasve ilustrativni djelići priče o istočnoj obali Jadrana i o njenom kulturnom i biološkom “talioničkom loncu”. Još bolje, to su sidrišta iznimne gastronomske đite koja – bili naute i morske skitnice, “samo” turisti-namjernici ili pak “virtualni” putnici ukotvljeni za vlastitim štednjakom – vrijedi otkrivati brodeći tragom koga Radovana.

DOMAĆINSTVO Lovačka kuhinja: pernata divljač ... Kao gastrokritičar posjetio je nebrojeno mnogo restorana i kušao još veći broj raznih jela. Iza sebe ima djela 'Peljar hrvatskog Jadrana', '1300 planova luka, lučica i uvala hrvatskog Jadrana', 'Poslanice sladokuscima' te 'Gustoza đita' koja je prevedena na četiri strana jezika, odnosno preko 20.000 prodanih primjeraka svojih knjiga. POSLANICE SLADOKUSCIMA - 152 recepata uzmorske spize i još malo drugih.

Težina: 0.62 kg: Povezani proizvodi. 1300 PIANTE DELL'ADRIATICO CROATO 280,00 Kn Dodaj u košaricu; 1300 MAPS OF THE CROTIAN ADRIATIC - SECOND EDITION Vaši osobni podatci bit će korišteni radi unaprjeđenja usluge webshopa, kontroliranja pristupa Vašem računu i u ostale svrhe opisane u pravilima privatnosti. Opis.

POVEZANE KNJIGE