Periferna Europa Tranzitologija i postkrizni diskursi

Periferna Europa Tranzitologija i postkrizni diskursi - Vidmar Horvat, Ksenija | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vidmar Horvat, Ksenija
DIMENZIJA
9,93 MB
NAZIV DATOTEKE
Periferna Europa Tranzitologija i postkrizni diskursi.pdf
ISBN
7077885741305

OPIS

U knjizi Periferna Europa bavimo se krizom EU u kontekstu europeizacije i specifične pozicije koju je europeizacija zauzela nakon kraja hladnoga rata. Plan integracije koji bi postsocijalistički Istok trebao povezati sa “starim“ dijelom kontinenta i postkomunistički blok na periferiji spojiti s demokratskom jezgrom Zapada odvijao se po zapadnocentričnim, europocentričnim i postkolonijalnim scenarijima. To nisu bile tri odvojene faze integracije: njihovi su se vremenski okviri preklapali, a povremeno bi izgurale jedna drugu u antagonističkim odnosima često se izmičući jedna drugoj i vraćajući se u novim diskurzivnim formacijama. Temeljna struktura odnosa koja je svladavala naizgled neuređeno shvaćanje postkomunističkog Istoka bila je ugrubo razdijeljena po dvije osi: najprije po osi razlike, a onda po osi srodnosti. Zbog te dvostruke prirode odnosa koji su uređivali procese integracije čitav je sustav upravljanja Europske Unije u regiji moguće nazivati postkolonijalnim, pri čemu je centar provodio politiku unutrašnjeg kolonijalizma, a periferija je postupno preuzimala ulogu imperijalne granice.

U knjizi Periferna Europa bavimo se krizom EU u kontekstu europeizacije i... U knjizi Periferna Europa bavimo se krizom EU u kontekstu europeizacije i specifične pozicije koju je europeizacija zauzela nakon kraja hladnoga rata. Plan integracije koji bi postsocijalistički Istok trebao povezati sa "starim" dijelom kontinenta i postkomunistički blok na periferiji spojiti s demokratskom jezgrom Zapada o… Načini isporuke dijele se u dvije osnovne kategorije: Slanje pošiljke na željenu adresu..

Aferentni (senzorni) sustav započinje na periferiji i završava u SŽS-u; eferentni (motorički) sustav započinje u SŽS-u i završava na ciljnim mišićima. Srednja Europa (20) Stilus knjiga d.o.o ... Periferna Europa.

POVEZANE KNJIGE