Tko je ubio mog oca

Tko je ubio mog oca - Louis, Edouard | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Louis, Edouard
DIMENZIJA
8,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Tko je ubio mog oca.pdf
ISBN
8098312181142

OPIS

Treći roman Édouarda Louisa donosi priču o ocu kojega poznajemo iz autobiografskog prvijenca Raskrstimo s Eddyjem. U kratkom, ali iznimno emotivnom i dirljivom tekstu autor se ponovno vraća u djetinjstvo i mladost no ovaj put kako bi se pomirio s ocem i ispripovijedao njegov život, prerano uništen teškim radničkim životom, bolešću i pretrpljenim nepravdama. Ne postavljajući pitanje naznačeno u naslovu, već sa sigurnošću detektirajući političko i klasno nasilje kojemu su izloženi deprivilegirani, marginalizirani i potlačeni, autor se oštro obrušuje na sve vlade koje su njegovu ocu, kao i mnogima u Francuskoj,postepeno ukidale radnička prava dovodeći ih na rub siromaštva. Édouard Louis i u ovom romanu maestralno spaja privatno i političko, ispisujući intimnu pripovijest o odnosu oca i sina koji su obojica, svaki na svoj način iskusili razorne posljedice neodgovornih i promašenih politika i sve većeg osiromašenja radničke klase u kapitalizmu 21. stoljeća.

Znao sam da lažeš. *** Kad sam jedne večeri ostao sâm, jer ste vi otišli na večeru kod prijatelja, a ja nisam htio poći s vama - pamtim peć na drva koja je cijelom ku ćom Naš diplomski rad podijeljen je u 4 cjeline: originalni tekst, prijevod, lingvistička i traduktološka analiza.

*** Kad sam jedne večeri ostao sâm, jer ste vi otišli na večeru kod prijatelja, a ja nisam htio poći s vama - pamtim peć na drva koja je cijelom ku ćom Naš diplomski rad podijeljen je u 4 cjeline: originalni tekst, prijevod, lingvistička i traduktološka analiza. Radi se o djelu mladog francuskog pisca Edouarda Louisa, naslova Qui a tué mon père.

POVEZANE KNJIGE