Stalak za svijet

Stalak za svijet - Jelenić, Antej | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jelenić, Antej
DIMENZIJA
9,44 MB
NAZIV DATOTEKE
Stalak za svijet.pdf
ISBN
9987138625977

OPIS

OCEAN Može li se naučiti nešto iz otmjenosti oceana? On leži ispod svih visoravni Gdje su se davno uspele ribe I čeka dubok poput čovjeka bez stranke Nikada nikoga nije spriječio Na njegovom putu prema suncu Jer je znao da će ga jednoga dana Opet milovati golog Sunce je iluzija Koju je čovjek krivo protumačio Ne treba se gurati na uskom stepeništu Svatko će doći Na svoj red da skoči Pred nama je – barem za ove prostore – posve neobično vizualno dojmljiva i elementarno snažna pjesnička knjiga, upravo koliko je cijelim svojim umjetničkim habitusom nesvakidašnja pojava i njezin autor. Baš kao da Anteju Jeleniću, spitskom konceptualnom pjesniku i umjetniku, ovo ukoričenje nije otvorenje i prvijenac, jer, nesumnjivo, Jelenić je već osvojio vlastiti pjesnički glas. I slobodno ga pušta, s rizikom da ga se neće čuti kako treba. Slobodna od garancije razumijevanja, ovo je poezija svake hrabrosti, dužna reći krik i bijes životu i smrti. Suputniku, čovjeku ovdje i sada. U vihoru lucidnih kolaža, rastakanja i sastavljanja svijeta, ova je poezija riješena na brojna nepristajanja. Nakapana bijesom na, recimo, neravnopravan sukob etike i estetike, na tapkanje u mjestu kristaliziranih, zamrznutih rješenja. Na institucijama uređeno življenje tihog očaja. Na, heideggerovski rečeno, bačenost u svijet i mirnog ostajanja u tom položaju.

Popusti ne vrijede za: Hespo, Philips, Rosenthal liniju Versace, Stokke, bijelu tehniku i kućanske aparate. Popusti se ne mogu zbrajati. Sklopivi i produživi metalni stalak za sušenje odjeće s 3 razine Cloxy InnovaGoods (11 Bars) Zed.

home Sušilo za ručnike, električno, 90 W - FTW 4. Zed.

POVEZANE KNJIGE