Sve što muško jest

Sve što muško jest - Szalay, David | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Szalay, David
DIMENZIJA
5,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Sve što muško jest.pdf
ISBN
5273278386595

OPIS

Devet muškaraca, devet životnih razdoblja, devet životnih situacija: od melankoličnog tinejdžera-backpackera, preko antipatičnog mladića u bezličnom ciparskom hotelu, bodyguarda zaljubljenog u elitnu prostitutku, umišljenog profesora šokiranog spoznajom da mu je djevojka trudna, novinara tabloida na tragu afere visokog političara, sredovječnog agenta za prodaju nekretnina, blaziranog Škota koji je zapeo u zaleđu Dalmacije i oligarha koji razmišlja o samoubojstvu, do ostarjelog britanskog diplomata suočenog s neminovnim krajem. Nezaboravni likovi—prepoznatljivi, ali nimalo stereotipni. Roman Davida Szalaya, Sve što muško jest, potaknut će čitatelja—i čitateljicu—na (auto)refleksiju: što zapravo znači biti muškarac, u Europi početkom 21. stoljeća?

Naprosto ne možeš sve ljude podijeliti u dvije grupe muško/žensko, bez obzira što pisalo u nekoj knjizi. Ne mogu se oteti dojmu kako je ta zamisao da žene „jednostavno ostanu kod kuće" pomalo nalik na ono što je u poznatoj priči pile reklo svinji kad su smišljali što bi starom Štefu mogli pokloniti za rođendan. Pile je reklo: „Što misliš o finoj šunki s jajima za doručak - ja ću dati jaje, […] Bog nam je želio objaviti ovaj vječni plan na način koji ćemo morati uočiti, pa je izravno utisnuo svoj plan u samo naše biće stvorivši nas kao muško i žensko.

jer će ti uspijevati sve što naumiš. Znakovi s kojima se najbolje slažeš: Lav, Strijelac Bik (21.

POVEZANE KNJIGE