Trgovački ratovi, prolaznici i sredne pjesme

Trgovački ratovi, prolaznici i sredne pjesme - Đurđević, Miloš | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Đurđević, Miloš
DIMENZIJA
7,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Trgovački ratovi, prolaznici i sredne pjesme.pdf
ISBN
1238650547487

OPIS

I ovdje vidimo kontinuitet nivoa koji Đurđević drži već dugo, na temi – rekao bih – razlomljene tišine i razlomljenog govora, u pismu iz kojeg se pomaljaju i iskustvo stvarnog, i granice tog iskustva u jeziku. Đurđevićeva je poezija tiha, ona ne viče nikad ništa, pa ni ne viče o sebi – osim ako se udubimo u njene glasove: onda se može čuti ta šuma, od šumova, ta buka izvanjskog, pa onda i unutarnjeg koje joj se opire, svedena u jedan okvir savladavanja i autentično zavezana, prigušena, kao od pjesme uhvaćen svijet… Miloš Đurđević je u poeziji i s poezijom, što možda nije nebitno u ovoj prilici, bez zadrške i rezervnog položaja i jedan je od rijetkih književnika-slobodnjaka, pritom pjesnika, koji u neoliberalnom okružju trenira opstanak zajedno s ovom, nažalost i od izdavaštva, pa i kulturne politike, prezrenom vrstom. Robert Perišić

godine. Trgovački ratovi, prolaznici i srodne pjesme Đurđevićeva je poezija tiha, ona ne viče nikad ništa, pa ni ne viče o sebi - osim ako se udubimo u njene glasove: onda se može čuti ta šuma, od šumova, ta buka izvanjskog, pa onda i unutarnjeg koje joj se opire, svedena u jedan okvir savladavanja i autentično zavezana, prigušena, kao ... U poluzavršnicu su ušle knjige pjesama Miloša Đurđevića "Trgovački ratovi, prolaznici i druge pjesme" (Sandorf), Stipe Grgasa "Zablaće" (MeandarMedia), Monike Herceg "Vrijeme prije jezika" (Fraktura) i Nade Topić "Stope u snijegu" (MeandarMedia). Trgovački ratovi, prolaznici i srodne pjesme Miloš Đurđević Sandorf. 60,00kn 75,00.

godine. Ovo je 30 nezaboravnih pjesama koje su obilježile našu i vašu mladost Hrvatska glazbena scena je tijekom 90-ih bila, najblaže rečeno, šarolika Ove divne pjesme i jesu takve jer, osim što odašilju snažne poruke, one se mogu tumačiti na više načina, ovisno o perspektivi slušatelja te svatko u njima može pronaći neku svoju bit. Osim toga, ovaj naš popis mogao bi se uistinu produžiti jer ima još toliko divnih i inspirirajućih pjesama koje je moguće naći samo ako fokus ... Knjižara Planetopija je nakladnička kuća koja objavljuje knjige s područja osobnog razvoja i holističkog pristupa zdravlju, prehrane, duhovnosti, ekologije.

POVEZANE KNJIGE