Trgovački ratovi, prolaznici i sredne pjesme

Trgovački ratovi, prolaznici i sredne pjesme - Đurđević, Miloš | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Đurđević, Miloš
DIMENZIJA
12,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Trgovački ratovi, prolaznici i sredne pjesme.pdf
ISBN
7965751235226

OPIS

I ovdje vidimo kontinuitet nivoa koji Đurđević drži već dugo, na temi – rekao bih – razlomljene tišine i razlomljenog govora, u pismu iz kojeg se pomaljaju i iskustvo stvarnog, i granice tog iskustva u jeziku. Đurđevićeva je poezija tiha, ona ne viče nikad ništa, pa ni ne viče o sebi – osim ako se udubimo u njene glasove: onda se može čuti ta šuma, od šumova, ta buka izvanjskog, pa onda i unutarnjeg koje joj se opire, svedena u jedan okvir savladavanja i autentično zavezana, prigušena, kao od pjesme uhvaćen svijet… Miloš Đurđević je u poeziji i s poezijom, što možda nije nebitno u ovoj prilici, bez zadrške i rezervnog položaja i jedan je od rijetkih književnika-slobodnjaka, pritom pjesnika, koji u neoliberalnom okružju trenira opstanak zajedno s ovom, nažalost i od izdavaštva, pa i kulturne politike, prezrenom vrstom. Robert Perišić

Književnost Milovan Vitezović - Hamlet studira glumu 10.00 KM. Add to Wishlist.

Kupi knjigu; 31.5.2020; Đurđević; poezija; I ovdje vidimo kontinuitet nivoa koji Đurđević drži već dugo, na temi - rekao bih - razlomljene tišine i razlomljenog govora, u pismu iz kojeg se pomaljaju i iskustvo stvarnog, i granice tog iskustva u jeziku. I ovdje vidimo kontinuitet nivoa koji Đurđević drži već dugo, na temi - rekao bih - razlomljene tišine i razlomljenog govora, u pismu iz kojeg se pomaljaju i iskustvo stvarnog, i granice tog iskustva u jeziku. Đurđevićeva je poezija tiha, ona ne viče nikad ništa, pa ni ne viče o sebi - osim ako se udubimo u njene glasove: o… Trgovački ratovi, prolaznici i srodne pjesme.

POVEZANE KNJIGE