Naša majka zemlja

Naša majka zemlja - Papa Franjo | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Papa Franjo
DIMENZIJA
3,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Naša majka zemlja.pdf
ISBN
5415251074256

OPIS

Knjiga Naša majka zemlja bavi se temom ekološkoga izazova – sabire riječi, tekstove, govore i homilije pape Franje na temu očuvanja stvorenoga svijeta i promicanja dostojanstvenoga života za svakog čovjeka. “Ovo je vrijeme da se ponovno naviknemo moliti uronjeni u prirodu, u kojoj se spontano rađa zahvalnost Bogu Stvoritelju. […] Ovo je vrijeme razmišljanja o našim načinima života […] Trenutak je da prijeđemo, brzo i odlučno, na oblike čiste energije te održive i kružne ekonomije”, kaže Papa. U knjigu nas uvodi predgovor ekumenskoga patrijarha Bartolomeja, koji naglašava suglasje između pravoslavaca i katolika u zaštiti – u svjetlu vjere u Krista – dara stvorenoga svijeta i ljudskoga života, ponajprije u njegovim najkrhkijim i najnezaštićenijim pojavama

godini života napustila naša voljena supruga, majka i baka ERŽA PETRIČEVIĆ 1937. - 2021. Tako će oni poštivati zemlju.

Danas je riječ o knjizi ″Naša majka Zemlja″. Ona donosi riječi, tekstove, govore i homilije pape Franje na temu očuvanja stvorenoga svijeta i promicanja dostojanstvenog života za svakog čovjeka. Grčka Majka Zemlja je Geja ili Gaja, čije ime jednostavno znači "Zemlja".

POVEZANE KNJIGE