Ona je rekla

Ona je rekla - Kantor, Jodi | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kantor, Jodi
DIMENZIJA
8,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Ona je rekla.pdf
ISBN
5249539750863

OPIS

Kako su novinarke New York Timesa razotkrile da je slavni holivudski producent Harvey Weinstein opasni, bolesni, serijski silovatelj, te ga poslale u zatvor. „Harveyja Weinsteina počele smo istraživati za članak u New York Timesu 2017. godine, u vrijeme kada se žene prečesto nekažnjeno seksualno uznemiravalo. Znanstvenice i konobarice, navijačice, direktorice i radnice u tvornicama morale su s osmijehom trpjeti pipanja, odmjeravanja i neželjena udvaranja žele li dobiti napojnicu, plaću ili povišicu. Seksualno uznemiravanje bilo je nezakonito – ali ipak sasvim uobičajeno. Žene koje su progovorile često su dobivale otkaz ili bile oklevetane. Nakon što smo 5. listopada 2017. godine objavile priču o Weinsteinovim seksualnim uznemiravanjima i zlostavljanjima, zapanjeno smo gledale poplavu događaja koji su uslijedili. Milijuni žena iz cijelog svijeta ispričali su kako su bile zlostavljane. Veliki je broj muškaraca odjednom morao odgovarati zbog svojeg predatorskog ponašanja, nikada prije nije toliko njih bilo pozvano na odgovornost. Novinarstvo je pomoglo da se promijeni ustaljena praksa. Naš je rad bio samo dio uzroka te promjene, koja se spremala godinama, zahvaljujući naporima feministica iz prvih redova i pravnica, aktivistica koje su osnovale pokret #MeToo. Ovo je također priča i o istraživačkom novinarstvu, koja počinje s prvim nesigurnim danima našeg izvještavanja, kada smo znale vrlo malo, a gotovo nitko nije želio razgovarati s nama. Opisujemo kako smo izvlačile tajne, otkrivale podatke i slijedile istinu o moćnom čovjeku. Također, prvi put opisujemo završni razgovor s Weinsteinom – njegovu konačnu riječ – u uredima New York Timesa, neposredno prije objavljivanja, kada je shvatio da je stjeran u kut.“ – Jodi Kantor i Megan Twohey

Naime, dok su zajedno čitali tekst za audiciju, njoj se sve pomiješalo jer ju iznenadilo koliko je naočit, a kada su producenti pitali koga uzeti za ulogu, ona je rekla ... Svjedokinja i žrtva potvrdila je sve što je rekla na ispitivanju na ŽDO-u, a to je da su ona i Karmelino tog jutra ustali rano, popili kavu i krenuli iz Piska u Omiš te da su poslije trebali ići na jedan pogreb. Ona je otišla u stan, a Karmelino je otišao u trgovinu i poslije ju je čekao u kafiću. Naime, u Snježanu Ilčić je pljačkaš uperio pištolj, a ona mu je rekla: 'Novac ne dam!' Za RTL Danas je ispričala detalje pokušaja pljačke koji je doživjela u utorak navečer.

Ona mi je rekla, zasto cutis, zelela bi nesto, da joj kazem. Tekstovi.net je galerija muzičkih tekstova sa područja Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. ONA JE RARITET KOJI JE ODUŠEVIO SVIJET: Nepoznat dramatični razgovor djevojke koja je čudo; 'Prije natjecanja mi je rekla…' Foto: Profimedia Autor: Silvijo Maksan 22.12.2020 10:00 Ona je rekla da je Simpatican.

POVEZANE KNJIGE