Postoji jedan drugi svijet

Postoji jedan drugi svijet - Frossard,André | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Frossard,André
DIMENZIJA
8,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Postoji jedan drugi svijet.pdf
ISBN
3729840883532

OPIS

U knjizi Postoji jedan drugi svijet André Frossard, autor brojnih bestselera, francuski publicist, novinar i član prestižne Francuske akademije, nadovezuje se na autobiografsku knjigu Bog postoji, ja sam ga susreo, duhovnu ispovijest dramatičnoga obraćenja koja je izazvala veliku svjetsku pozornost. Naime, izvještaj o njegovu naglu obraćenju pobudio je zanimanje mnogih čitatelja koji su željeli znati što se dalje događalo s nekim tko je imao takvo snažno duhovno iskustvo. Stoga autor na ovim stranicama progovara o najvažnijemu događaju svojega života iz nove perspektive, s pozicije zreloga čovjeka i kršćanina, ali i o životu nakon obraćenja koji uključuje i bol zbog smrti vlastite djece. Suočavajući se s osobnim iskustvom patnje, on ne dopušta da ga obuzmu pesimizam i očaj, nego svjedoči živu vjeru u „drugi svijet”. Pišući specifičnim stilom protkanim humorom, daje snažno svjedočanstvo nade ističući kako vjeruje i zna da ljudsko biće dolazi iz ljubavi te da se kroz patnju i smrt toj ljubavi vraća.

Radi se o svijetu atoma, elementarnih i subatomskih čestica, molekula i mikroorganizama. Taj drugi svijet je zbiljski i nepromjenjiv. Epistemologija je sada ovakva: ovaj svijet spoznajemo razumom i osjetilima, ali onaj drugi svijet vječnih i nepromjenjivih ideja i formi spoznajemo isključivo razumom, bez pomoći osjetila.

„Pokušajte svim silama stvoriti paradoks, događaji će se uvijek prilagoditi kako bi se izbjegla bilo kakva nedosljednost", rekao je Costa, koautor novog rada objavljenog u IOP Science. "Niz matematičkih procesa koje smo predstavili pokazuju da je ... Knjiga francuskog publicista i novinara Andréa Frossarda Postoji jedan drugi svijet dugo je očekivani nastavak svjetske uspješnice, autobiografske knjige Bog postoji, ja sam ga susreo u kojoj je autor ispripovijedao kako je nakon ateističke i socijalističke mladosti doživio iznenadno obraćenje na katoličku vjeru.

POVEZANE KNJIGE