Anna

Anna - Ammaniti, Niccolo | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ammaniti, Niccolo
DIMENZIJA
11,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Anna.pdf
ISBN
1887526255278

OPIS

Anna U ovom romanu Ammaniti nam predstavlja ostatke svijeta koji je poharao virus. Odrasli su pomrli, ostala su samo djeca koja će stjecanjem spolne zrelosti i stupanjem u odrasli život također umrijeti. Budućnost je oduzeta, djeca su sama, odrasli koji su se trebali o njima brinuti nestali su, ljudska vrsta osuđena je na umiranje. Nema struje. Hrane i vode polako nestaje. Diljem zemlje bjesne požari. Anna je djevojčica koja tumara rodnom Sicilijom u potrazi za hranom, brine se o sebi i svom bratu i zajedno s drugom djecom bori se za opstanak. Annin život na neki način prokazuje krhku realnost našeg doba i neodrživ sustav vrijednosti svijeta koji polako ide svome kraju. Ammanitijeva zamišljena distopija današnjem čitatelju neće biti previše apstraktna. Djelići radnje u mnogima bi od nas mogli potvrditi i neke vlastite strahove i bojazni pred prekretnicom na kojoj se čovječanstvo danas nalazi. Dok Anna pokušava preživjeti uz pomoć bilježnice koju je njezina majka, čekajući smrt od virusa, ispisala svim mogućim savjetima za preživljavanje kojih se mogla dosjetiti, nemoguće je ne suosjećati s tom djevojčicom, ne razumjeti potrebu djece da ih netko čuva i štiti, da ih vodi, da ih ne napušta. Kroz formu romana distopije ili moderne apokalipse, Ammaniti nam predstavlja svijet bez budućnosti, paradoks života u kojem ni preživjela djeca ne nose svjetlo nade i bolje budućnosti, sputana unaprijed ograničenim vijekom trajanja. Ammaniti je majstor spajanja nespojivog. Istovremeno blistava i nježna, zastrašujuća i napeta, Anna je priča o ljubavi i osamljenosti; poziv na humanost i ljudskost. Ova priča pokazat će sva bolna mjesta našeg svijeta i univerzalnost te boli, te ostavljajući ipak tračak nade i vjere, podsjetiti nas koliko smo daleko spremni ići kako bismo preživjeli.

In an increasingly regulated financial world, identifiers are more important than ever. Anna Tours je obiteljski posao, i budući da je takav, oslanjamo se na opetovane poslovne recenzije i recenzije gostiju, kako bismo osigurali da naš posao napreduje. Iz tog razloga Vaš odmor shvaćamo toliko ozbiljno, kao da se radi o našem odmoru.

Zapaženu ulogu imala je i u Sumrak sagi kao Jessica Stanley.U glazbenoj komediji Na putu do zvijezda (2012.) izvodi pjesmu When I'm gone, pritom ... Anna finds writer-director Luc Besson squarely in his wheelhouse, but fans of this variety of stylized action have seen it all done before -- and better. Read critic reviews. ANNA President Is Featured Panelist for 'Social Determinants of Racial Disparities in CKD' Webinar (March 4, 2021) Register for ANNA Virtual Symposium (May 2-5, 2021) ANNA Past President Interviewed on Impact of COVID-19 on Kidney Care Anna definition, a former cupronickel coin of Pakistan, the 16th part of a rupee: last issued in 1960.

POVEZANE KNJIGE