Kampanja Caporetto i Soča

Kampanja Caporetto i Soča - Cimprić,Željko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cimprić,Željko
DIMENZIJA
3,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Kampanja Caporetto i Soča.pdf
ISBN
4475367675931

OPIS

Od svibnja 1915. do listopada 1917. vojske Italije i Austro-Ugarskog Carstva borile su se u nizu bitaka duž rijeke Soče, na frontu od stotinu kilometara od Alpa do Jadranskog mora. Kampanja je vođena na najgorem mogućem terenu za ratovanje, sa strašnim gubitcima na obje strane, koji su često nadmašivali gubitke u poznatijim bitkama Velikog rata. No, ova golema bitka često se zanemaruje u povijesti rata koja se fokusira na borbe na Zapadnom i Istočnom frontu. John Macdonald, u ovoj pristupačnoj i sjajno ilustriranoj knjizi, želi ispraviti tu nepravdu. Njegov opis bitaka na Soči, bojnih polja i strašnih uvjeta u kojima su vojnici živjeli i borili se dodatno je pojačan izborom originalnih fotografija koje prikazuju jezivu stvarnost tog sukoba.

Sodobne sanitarije so vedno v najlepšem redu, čistijo jih čez cel dan. Lastniki so prijazni, potrudili so se celo govoriti nizozemsko. Bitwa pod Caporetto.

Želja svakog kupca perike je upravo ta da se na prvi pogled ne uoči njezina svrha već da ostavi dojam prirodne kose, a to možete postići samo uz naše prirodne perike za kosu koje izvrsno prijanjaju glavi. Caporetto (Karfreit) - Oktober 1917 - die Zwölfte Isonzoschlacht. Durch die italienische Niederlage von Caporetto verschob sich die Frontlinie um 150 km, das bis dato eroberte österreichisch-ungarische Gebiet wurde befreit und es wurden 20 000 km2 italienischen Bodens erobert. Nogomet, košarka, tenis, rukomet, fight, skijanje - najvažnije sportske novosti i najnoviji rezultati sa sportskih terena. Zuzi web shop - Nudimo Vam praktičnu mogućnost pretraživanja i naručivanja željenih i teško nabavljivih naslova putem web stranice zuzi.hr iz naslonjača. Soča je še zlasti očarala tiste, ki so prvič sedli v kajak ali na gumenjak - teh je bilo včeraj, 15.

POVEZANE KNJIGE