Kampanja Caporetto i Soča

Kampanja Caporetto i Soča - Cimprić,Željko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cimprić,Željko
DIMENZIJA
6,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Kampanja Caporetto i Soča.pdf
ISBN
9569233582441

OPIS

Od svibnja 1915. do listopada 1917. vojske Italije i Austro-Ugarskog Carstva borile su se u nizu bitaka duž rijeke Soče, na frontu od stotinu kilometara od Alpa do Jadranskog mora. Kampanja je vođena na najgorem mogućem terenu za ratovanje, sa strašnim gubitcima na obje strane, koji su često nadmašivali gubitke u poznatijim bitkama Velikog rata. No, ova golema bitka često se zanemaruje u povijesti rata koja se fokusira na borbe na Zapadnom i Istočnom frontu. John Macdonald, u ovoj pristupačnoj i sjajno ilustriranoj knjizi, želi ispraviti tu nepravdu. Njegov opis bitaka na Soči, bojnih polja i strašnih uvjeta u kojima su vojnici živjeli i borili se dodatno je pojačan izborom originalnih fotografija koje prikazuju jezivu stvarnost tog sukoba.

Cindy, Velika Britanija. Odlična se mi je zdela možnost, da lahko v kampu postaviš šotor kjerkoli.

KAMP KORITA PETER DELLA BIANCA S.P. ... De Slag bij Caporetto of Slag bij Karfreit was een veldslag aan het Italiaans front tijdens de Eerste Wereldoorlog.De slag vond van 24 oktober tot 12 november 1917 plaats bij het latere Kobarid, en werd uitgevochten tussen het Koninkrijk Italië, en Oostenrijk-Hongarije en het Duitse Keizerrijk..

POVEZANE KNJIGE