Kampanja Caporetto i Soča

Kampanja Caporetto i Soča - Cimprić,Željko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cimprić,Željko
DIMENZIJA
10,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Kampanja Caporetto i Soča.pdf
ISBN
2794263983284

OPIS

Od svibnja 1915. do listopada 1917. vojske Italije i Austro-Ugarskog Carstva borile su se u nizu bitaka duž rijeke Soče, na frontu od stotinu kilometara od Alpa do Jadranskog mora. Kampanja je vođena na najgorem mogućem terenu za ratovanje, sa strašnim gubitcima na obje strane, koji su često nadmašivali gubitke u poznatijim bitkama Velikog rata. No, ova golema bitka često se zanemaruje u povijesti rata koja se fokusira na borbe na Zapadnom i Istočnom frontu. John Macdonald, u ovoj pristupačnoj i sjajno ilustriranoj knjizi, želi ispraviti tu nepravdu. Njegov opis bitaka na Soči, bojnih polja i strašnih uvjeta u kojima su vojnici živjeli i borili se dodatno je pojačan izborom originalnih fotografija koje prikazuju jezivu stvarnost tog sukoba.

Navnet Caporetto betyr på italiensk noe av det samme som Waterloo i betydningen 'møte sitt Waterloo', etter et kraftig slag på dette stedet i oktober 1917. . Velika korita Soče - DOSTOP.

Bitwa miała miejsce w rejonie Kobaridu ( wł. Caporetto) - miasta w Słowenii nad rzeką Soczą (wł.

POVEZANE KNJIGE