Povijest Europe

Povijest Europe - Black,Jeremy | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Black,Jeremy
DIMENZIJA
12,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest Europe.pdf
ISBN
9157990657532

OPIS

Europska povijest je nasilna, dramatična i iznimno kontradiktorna. Kontinent je svjedočio razornim bitkama, usponu i padu carstava, neuračunljivim vladarima i religijskim ratovima, ali i kulturnim buđenjima, sjajnim izumima i postignućima, i ideološkim pokretima koji su promijenili svijet. Autor Jeremy Black kreće na putovanje kroz golema prostranstva europske povijesti, istražujući događaje tako različite kao pad Rimskog Carstva, širenje Crne smrti i Francuska revolucija. Okuplja raznolike niti povijesti u jasnom i konciznom narativu, od rađanja minojske civilizacije do tragedije dva svjetska rata.

Grci i Rimnjani kolonizirali su velike dijelove sjeverne Afrike i zapadne Azije, a od 15. stoljeća naovamo, europski narodi uspostavili su trgovačka carstva po cijeloj zemaljskoj kugli.

Međutim, ovakav status ne isključuje suradnju s vladinim ... hr Wells napisao je: " Povijest Europe od petog do petnaestog stoljeća uglavnom svjedoči o neuspjehu da se ostvari ova velika zamisao o Božjoj državi." jw2019 en Wells wrote: "The history of Europe from the fifth century onward to the fifteenth is very largely the history of the failure of this great idea of a divine world government to realize itself in practice." Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolju uslugu i unaprijedila Vaše iskustvo pregledavanja. Pretražujući, automatski pristajete na njihovu upotrebu. Jezična povijest Europe, 1.dio\lang1033 U emisiji Jezik i predrasude poslušajte prvu emisiju ciklusa Jezi\lang1050čna povijest Europe, u kojoj akademik Ranko Matasović otkriva što se zna o tome kako su govorili prvi stanovnici Europe, postoje li danas jezici koji su potomci jezika iz praindoeuropskog razdoblja i kakve teprije postoje o tome odakle su u Europu došli Indoeuropljani. Njegova teorija nije naišla na opće odobravanje znanstvene javnosti, a u propitivanje teorije uključili su se antropolozi i psiholozi.

POVEZANE KNJIGE