Vozači

Vozači - Pratchett, Terry | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pratchett, Terry
DIMENZIJA
10,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Vozači.pdf
ISBN
3235108015069

OPIS

Vozači Serijal Bromelijada, remek-djelo Terryja Pratchetta, napokon u hrvatskome prijevodu! Vozači, prva knjiga tuljaka Vozači su prvi dio trilogije Bromelijada o tuljcima, malim bićima koja pokušavaju preživjeti u ljudskome svijetu. Tuljci moraju naučiti surađivati i misliti VELIKE misli! Urnebesno duhovita priča. Tuljci su malena čovjekolika bića. Općenito govoreći, mala bića ne žive dugo. No možda žive brzo. Tuljku je jedna godina kao čovjeku deset. Upamtite to. No neka vas to ne zabrinjava. Njih ne zabrinjava. Nisu toga ni svjesni. Tuljci žive u robnoj kući Arnold Bros (osn. 1905.) koja je za njih cijeli svemir. Zato se pomalo zgranu kad jednog dana otkriju da će se robna kuća zatvoriti. Tuljci se moraju pomiriti s tim da je sve što su mislili da znaju o svijetu možda pogrešno. I, naravno, moraju se odseliti i izložiti opasnostima Velikog Svijeta. Recenzije “Pregršt duhovitosti, mašte i domišljato prikazanih likova.” – Independent on Sunday “Iznimno duhoviti dijalozi, vrhunac mašte.” – Books for Keeps “Genijalni dijalozi, mnogo smijeha, a maštovitosti nema premca.” – The Times “Terry Pratchett brižljivo obrađuje apsurdne teme, ne suzdržava se u zapletima i kreiranju likova, poštuje inteligenciju čitatelja, a istodobno ih tjera u grleni smijeh… Domišljato, duhovito, mudro i – sve u svemu – odlično.” – Locus “Obožavatelji vijeta Diska u jednom će dahu pročitati Vozače prepune jezičnih doskočica i šala.” – Vector “Vozači su prvi dio trilogije Bromelijada o tuljcima – malim bićima koja pokušavaju preživjeti u ljudskome svijetu. Neobuzdana duhovitost i dobra priča.” – Kirkus Reviews

godine razdvajanjem Hitne i Saniteta te napominju kako je Sanitetu oduzet koeficijent 0.95 i dodijeljen 0.776. Tvrde kako rade protuzakonito hitne prijevoze i navode da im se prijeti sankcijama ako ne žele kršiti Zakon. Vozači, pazite na poledicu.

Pedeset godina bili su kao vozači i glavna poluga u gradnji te firme, "gutali" kilometre i kilometre ceste na tri kontinenta - Europi, Africi i Aziji, pa na kraju sudjelovali i u Domovinskom ratu, ali i u onom najtužnijem - svjedoci su stečaja njihova nekada ... Vozači Red Bulla Max Verstappen i Sergio Perez nisu presretni s takvim eksperimentom.... 'Nije potrebno imati više utrka.

POVEZANE KNJIGE