Vozači

Vozači - Pratchett, Terry | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pratchett, Terry
DIMENZIJA
3,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Vozači.pdf
ISBN
9629805316406

OPIS

Vozači Serijal Bromelijada, remek-djelo Terryja Pratchetta, napokon u hrvatskome prijevodu! Vozači, prva knjiga tuljaka Vozači su prvi dio trilogije Bromelijada o tuljcima, malim bićima koja pokušavaju preživjeti u ljudskome svijetu. Tuljci moraju naučiti surađivati i misliti VELIKE misli! Urnebesno duhovita priča. Tuljci su malena čovjekolika bića. Općenito govoreći, mala bića ne žive dugo. No možda žive brzo. Tuljku je jedna godina kao čovjeku deset. Upamtite to. No neka vas to ne zabrinjava. Njih ne zabrinjava. Nisu toga ni svjesni. Tuljci žive u robnoj kući Arnold Bros (osn. 1905.) koja je za njih cijeli svemir. Zato se pomalo zgranu kad jednog dana otkriju da će se robna kuća zatvoriti. Tuljci se moraju pomiriti s tim da je sve što su mislili da znaju o svijetu možda pogrešno. I, naravno, moraju se odseliti i izložiti opasnostima Velikog Svijeta. Recenzije “Pregršt duhovitosti, mašte i domišljato prikazanih likova.” – Independent on Sunday “Iznimno duhoviti dijalozi, vrhunac mašte.” – Books for Keeps “Genijalni dijalozi, mnogo smijeha, a maštovitosti nema premca.” – The Times “Terry Pratchett brižljivo obrađuje apsurdne teme, ne suzdržava se u zapletima i kreiranju likova, poštuje inteligenciju čitatelja, a istodobno ih tjera u grleni smijeh… Domišljato, duhovito, mudro i – sve u svemu – odlično.” – Locus “Obožavatelji vijeta Diska u jednom će dahu pročitati Vozače prepune jezičnih doskočica i šala.” – Vector “Vozači su prvi dio trilogije Bromelijada o tuljcima – malim bićima koja pokušavaju preživjeti u ljudskome svijetu. Neobuzdana duhovitost i dobra priča.” – Kirkus Reviews

Galerija. Snijeg na Korčuli počeo se topiti Dora Lozica-Tek 5 do 8 centimetara snijega na Dubovu, središnjem, nenaseljenom dijelu otoka, bilo je dovoljno Korčulanima da subotu provedu uživajući u zimskim radostima.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Vozači saniteta ponovno apeliraju na neriješene probleme - nezakonito oduzimanje koeficijenta i obavljanje poslova iz djelatnosti Hitne medicine u sanitetima diljem Hrvatske, što, tvrde, nije u skladu s pravilnikom. Plaća vozača saniteta kreće od između 4.500 kuna do 5.000 kuna Hrvatski vozači sanitetskog prijevoza na rubu su štrajka jer, kako govore, plaća im je niža za 1.500 kuna od vozača Hitnog prijevoza, a često obavljaju isti ili sličan posao. USLUGE SMATRAJU KVALITETNIMA Pacijenti koji su bili ... Vozači tako ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu, a upravo nepoštivanje pravila dovodi do najtežih nesreća.

POVEZANE KNJIGE