Međuratna arhitektura Rijeke i Sušaka

Međuratna arhitektura Rijeke i Sušaka - Barković,Lozzi Julija | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barković,Lozzi Julija
DIMENZIJA
3,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Međuratna arhitektura Rijeke i Sušaka.pdf
ISBN
4507579463204

OPIS

Međuratna arhitektura Rijeke i Sušaka Opsegom i sadržajem monumentalna knjiga “Međuratna arhitektura Rijeke i Sušaka” dr. Julije Lozzi Barković govori o nikad ispričanom dijelu povijesti Sušaka i Rijeke intrigantnog razdoblja između dva svjetska rata kada Rijeka živi kao podijeljeni grad. Znanstvenim interesom Julija Lozzi-Barković nadovezuje se na istraživanja profesorice Radmile Matejčić i stoga je i ovaj rukopis posvećen gradu kao dokumentu, s naglaskom na društvenim i povijesnim okolnostima, urbanističkom razvoju, graditeljskim vrijednostima, kulturi grada Rijeke i njezinim protagonistima, te trajnoj integraciji urbanog prostora i arhitekture u uspostavljanju novih urbanih mjerila. Ova je knjiga temeljna, studiozna, originalna i svakako nezaobilazna u proučavanju prošlosti i sadašnjosti Grada. Na gotovo 500 stranica, s približno 700 fotografija, originalnih nacrta, planova… dr. Lozzi Barković priča o preobrazbi Rijeke (i Sušaka) u međuratnom razdoblju 20. stoljeća, obrađujući cjelokupan graditeljski fond i fascinantno nasljeđe kakvo i danas uživamo. Više o autorici, redovitoj profesorici na Filozofskom fakultetu u Rijeci na Odsjeku za povijest umjetnosti možete doznati na linku.

Julije Lozzi Barković govori o nikad ispričanom dijelu povijesti Sušaka i Rijeke intrigantnog razdoblja između dva svjetska rata kada Rijeka živi kao podijeljeni grad. Početna Proizvodi Knjige Arhitektura i urbanizam MEĐURATNA ARHITEKTURA RIJEKE I SUŠAKA: usporedba i europsko okruženje. Arhitektura i urbanizam.

Od relevantne literature treba spomenuti knjige Kako čitati grad Radmile Matejčić, Momir Korunović Aleksandra Kadijevića i Crkvena umetnost Pribislava Šimića. 1 Vicelja, 1989., 326.

POVEZANE KNJIGE