Međuratna arhitektura Rijeke i Sušaka

Međuratna arhitektura Rijeke i Sušaka - Barković,Lozzi Julija | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barković,Lozzi Julija
DIMENZIJA
5,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Međuratna arhitektura Rijeke i Sušaka.pdf
ISBN
2158454504793

OPIS

Međuratna arhitektura Rijeke i Sušaka Opsegom i sadržajem monumentalna knjiga “Međuratna arhitektura Rijeke i Sušaka” dr. Julije Lozzi Barković govori o nikad ispričanom dijelu povijesti Sušaka i Rijeke intrigantnog razdoblja između dva svjetska rata kada Rijeka živi kao podijeljeni grad. Znanstvenim interesom Julija Lozzi-Barković nadovezuje se na istraživanja profesorice Radmile Matejčić i stoga je i ovaj rukopis posvećen gradu kao dokumentu, s naglaskom na društvenim i povijesnim okolnostima, urbanističkom razvoju, graditeljskim vrijednostima, kulturi grada Rijeke i njezinim protagonistima, te trajnoj integraciji urbanog prostora i arhitekture u uspostavljanju novih urbanih mjerila. Ova je knjiga temeljna, studiozna, originalna i svakako nezaobilazna u proučavanju prošlosti i sadašnjosti Grada. Na gotovo 500 stranica, s približno 700 fotografija, originalnih nacrta, planova… dr. Lozzi Barković priča o preobrazbi Rijeke (i Sušaka) u međuratnom razdoblju 20. stoljeća, obrađujući cjelokupan graditeljski fond i fascinantno nasljeđe kakvo i danas uživamo. Više o autorici, redovitoj profesorici na Filozofskom fakultetu u Rijeci na Odsjeku za povijest umjetnosti možete doznati na linku.

ožujka 2015. u Gradskoj vijećnici u Rijeci, Korzo 16 (prizemno) s početkom u 12 sati. Detalji: Šifra: 0009033 : Projekt: Međuratna arhitektura Rijeke i Sušaka, komparacija : Područje: Humanističke znanosti : Prosudbena skupina: Povijest umjetnosti 10.

Kako je u ime izdavača istaknuo direktor »Adamića« Dragan Ogurlić, riječ je o kapitalnom djelu posvećenom graditeljskoj baštini 20. stoljeća. Međuratna arhitektura Rijeke i Sušaka Julija Lozzi Barković Autorka se pretežno bavi društvenim i istorijskim okolnostima, urbanom razvoju gradova, kulturi grada Rijeke, njenim stanovnicima itd. Pećine su dio Sušaka koje se proteže od ulaza u željeznički tunel na Brajdici, zatim uzduž obale do zaljeva Martinšćica.

POVEZANE KNJIGE