FLORA CROATICA-Vaskularna flora Republike Hrvatske vol.2

FLORA CROATICA-Vaskularna flora Republike Hrvatske vol.2 - Nikolić,Toni | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nikolić,Toni
DIMENZIJA
7,24 MB
NAZIV DATOTEKE
FLORA CROATICA-Vaskularna flora Republike Hrvatske vol.2.pdf
ISBN
1654709081605

OPIS

FLORA CROATICA-Vaskularna flora Republike Hrvatske vol.2 Izrada svake nacionalne Flore, pa tako i ove, akumulacija je botaničkih znanja koja sežu, bez pretjerivanja, više stoljeća unatrag. Spoznaje o taksonomiji, raznolikosti, rasprostranjenosti, biologiji i ekologiji vrsta, (…) objavljuju se stoljećima. Floru Hrvatske obrađuju generacije botaničara, različitih nacionalnosti, u različitim političkim okruženjima, na različitim jezicima, te marljivo slažu, sloj po sloj, temelje onoga što danas znamo. Flora Croatica izrađena je kao četverovolumensko djelo na više od 2400 stranica, s otprilike 13 000 grafičkih priloga, kazalom s c. 24 000 ulaznih jedinica te popisom literature s više od 1400 bibliografskih jedinica. U knjigama su objedinjene temeljne spoznaje o raznolikosti biljaka Hrvatske uz sadržane brojne informacije različite namjene. Vol. 2 sadrži ključeve za determinaciju s pratećim podatcima za sve porodice i skupine unutar papratnjača (Equisetidae, Lycopodiidae, Ophyoglossidaem Polypodiidae), golosjemenjača (Cycadidae, Ginkgooidae, Gnetidae, Pinidae) i dijela kritosjemenjača (Magnoliidae – porodice abecednim slijedom A – FAB) s volumenskim kazalom za rodove i porodice.

Ciljani korisnici: Znanstvena i stručna javnost. Čitaj više Flora je izrađena kao dihotomski ključ za određivanje porodica, rodova i vrsta vaskularnog bilja, a obuhvaća vaskularnu floru Hrvatske.

60,00 km: Fascinantna flora Hrvatske Hrvatska je fascinantna zemlja prepuna prirodnih ljepota. U Hrvatskoj raste više od 5000 različitih biljnih svojti, a pretpostavlja se da mnoge vrste još nisu otkrivene i zabilježene.

POVEZANE KNJIGE