FLORA CROATICA-Vaskularna flora Republike Hrvatske vol.3

FLORA CROATICA-Vaskularna flora Republike Hrvatske vol.3 - Nikolić,Toni | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nikolić,Toni
DIMENZIJA
11,9 MB
NAZIV DATOTEKE
FLORA CROATICA-Vaskularna flora Republike Hrvatske vol.3.pdf
ISBN
5425301317318

OPIS

FLORA CROATICA-Vaskularna flora Republike Hrvatske vol.3 Izrada svake nacionalne Flore, pa tako i ove, akumulacija je botaničkih znanja koja sežu, bez pretjerivanja, više stoljeća unatrag. Spoznaje o taksonomiji, raznolikosti, rasprostranjenosti, biologiji i ekologiji vrsta, (…) objavljuju se stoljećima. Floru Hrvatske obrađuju generacije botaničara, različitih nacionalnosti, u različitim političkim okruženjima, na različitim jezicima, te marljivo slažu, sloj po sloj, temelje onoga što danas znamo. Flora Croatica izrađena je kao četverovolumensko djelo na više od 2400 stranica, s otprilike 13 000 grafičkih priloga, kazalom s c. 24 000 ulaznih jedinica te popisom literature s više od 1400 bibliografskih jedinica. U knjigama su objedinjene temeljne spoznaje o raznolikosti biljaka Hrvatske uz sadržane brojne informacije različite namjene. Vol. 3 sadrži ključeve za determinaciju s pratećim podatcima za većinu kritosjemenjača (Magnoliidae – porodice abecednim slijedom FAG – ZYG) s volumenskim kazalom za rodove i porodice.

Osim osnovnih informacija o flori Hrvatske i ugroženosti flore, knjiga sadrži detaljne informacije o 234 biljne vrste koje su izumrle (IUCN kategorije - Ex i RE) ili pred izumiranjem (kategorije CR, EN i VU). Flora Croatica Database (FCD) funkcionalno je samostalna baza podataka koju je uspostavio i vodi Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu u sklopu vlastite informatičke infrastrukture, a koja je putem uspostavljenih web servisa sadržajno i u realnom vremenu povezana s Informacijskim sustavom zaštite prirode. Flora Croatica 4, vaskularna flora Republike Hrvatske. Objavio.

rasprave o personalizmu. 74,00 km: toni nikoliĆ ... Vrtni centar Flora, Zagreb, Hrvatska.

POVEZANE KNJIGE