Konzervativna revolucija od Weimara do danas

Konzervativna revolucija od Weimara do danas - Vujić, Jure | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vujić, Jure
DIMENZIJA
9,87 MB
NAZIV DATOTEKE
Konzervativna revolucija od Weimara do danas.pdf
ISBN
1884188355687

OPIS

Konzervativna revolucija od Weimara do danasU sklopu povijesti i znanstvene građe političkih ideja u Hrvatskoj je konzervativna revolucija u vrijeme Weimarske Republike (1919-1933) još uvijek gotovo nepoznata. S obzirom na sam paradoksalni pokušaj spajanja konzervativizma sa revolucionarstvom, njemačka konzervativna revolucija Weimarske Republike zaista je bila smion pokušaj sinteze revolucionarne strategije i konzervativne misli, koja artikulira ideološke matrice filozofskog idealizma i vitalizma, nacionalizma i političkog protuliberalnog romantizma.

PET GODINA KONZERVATIVNE REVOLUCIJE Kako su Markićka i ekipa od marginalaca postali stupovi društva. JEDAN od prvih plotuna koji su na hrvatsko društvo ispalili prvaci konzervativne revolucije bilo je gostovanje Judith Reisman prije pet godina.

politički život Kirgizije sastoji se u kretanju od revolucije do revolucije, uz povremene krvave sukobe političkih rivala, etničkih grupa i stanovnika severa i juga zemlje. To ovu centralnoazijsku republiku, koja je samostalnost stekla 1991.

POVEZANE KNJIGE