Let za umjetnost

Let za umjetnost - Kalinić, Pavle | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kalinić, Pavle
DIMENZIJA
9,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Let za umjetnost.pdf
ISBN
5346809612037

OPIS

Let za umjetnost Zanimljiva priča o neobičnoj zbirci aviona Pavla Kalinića započinje kada je nekolicini svojih prijatelja likovnih umjetnika dao da mu oslikaju makete aviona inspirirane modelima CA-10 Penkala koji je 1910. konstruirao slavni hrvatski izumitelj Slavoljub Penkala i britanskim avionom Sopwith Camel iz I. svjetskog rata. Zbirka se u desetak godina povećala na šezdeset sedam oslikanih aviona, a pozivu su se odazvali slikari i kipari raznih generacija, od najstarijih i slavnih do mladih i avangardnih, među kojima se ističu Ivan Kožarić, Željko Senečić, Marija Ujević-Galetović, Zlatko Keser, Mirko Ilić, Đuro Seder, Bane Milenković, Tomislav Buntak, Grupa ABS, Zoltan Novak, Vatroslav Kuliš, Vlado Martek, Ivica Propadalo, Zlatan Vehabović, Lidija Šeler, Paulina Jazvić, Nikolina Ivezić, Boris Ljubičić, Josip Zanki, Duško Šibl i mnogi drugi. Dugo je vremena ta zbirka ukrašavala prostorije Pavla Kalinića, a kada je ova monografija počela dobivati obrise, priključili su se i likovni kritičari Tonko Maroević i Leonida Kovač te pisci Zoran Ferić, Ivica Prtenjača i Ervin Jahić. Iako su tako raznovrsni autori imali isti motiv, ova neobična i inspirativna zbirka prikazuje presjek značajnih likovnih umjetnika, njihovu moć stvaranja, zaigranost i umjetničku kvalitetu. Dvojezično izdanje, hrvatsko i englesko, pokazuje značajke važne monografije te će pomoći pružiti uvid u hrvatsku umjetnost i stranim čitateljima.

svjetskog rata. Umjetnost je osobita ljudska djelatnost čije se značenje konstituira u složenom komunikacijskom procesu između umjetnika, umjetničkog djela i publike.. Različita su značenja pridavana umjetnosti u različitim povijesnim razdobljima, no od početka modernog doba skloni smo umjetnosti pridavati sljedeće osobine: svaka pojedina umjetnost posjeduje vlastiti visoko razvijeni i autonomni ... za ispit i savjeti koji pomažu pristupniku u pripremi za ispit te je navedena literatura za pripremu ispita.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Pučko otvoreno učilište Zabok. (Zvati iza 16h ili WhatsApp/Viber) Letva volana demontirana s Toyote Verso 2011, 2.0 D4D. Paše i uz druge motore - odgovara tvorničkim brojevima 45510-0F061, 45510-0F010 (oznaka na letvi: ST18XX0011 - 11JB3B1329) Potrebna je reparacija - ima malu Umjetnost Ljubitelji svih vrsta umjetnosti u ovoj rubrici pronaći će zanimljiva publicistička djela.

POVEZANE KNJIGE