O slobodi

O slobodi - Stuart Mill, John | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stuart Mill, John
DIMENZIJA
7,88 MB
NAZIV DATOTEKE
O slobodi.pdf
ISBN
2078770005637

OPIS

O slobodiMillova rasprava o slobodi najvažniji je dio njegove elaboracije i obrane moderne demokracije kao spoja individualne slobode i narodne vladavine. U njoj Mill uvjerljivo dokazuje da je individualna sloboda osnovni uvjet napretka u modernom društvu. Bez slobode nema mogućnosti otkrivanja novih istina, novih ideja i spoznaja, a to je uvjet svekolikog napretka. Bez slobode nema prostora za razvoj talenta, originalnosti i sposobnosti koje obogaćuju zajednicu. Ali bez slobode nema ni racionalnog prihvaćanja mišljenja društvene elite, niti ona može obnašati svoju ulogu odgajanja građana. – prof. dr. Slaven Ravlić, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Zato na raspravu o stanju i slobodi medija u Sloveniji idući mjesec poziva Janšu i njegove suradnike u vladi Nizozemska eurozastupnica Sophie In 't Veld, koja u Europskom parlamentu ... Priča o Bandićevoj smrti na slobodi, odnosno u gradonačelničkoj fotelji, zapravo je priča o hrvatskom pravosuđu. Članak 25.

Zapravo, kad sam se već zaputio prema pisanju o slobodi, da se nakratko ispravim: ipak djelomično govorim o tome. Vodeći političari ne bi smjeli svojim izjavama poticati mržnju i nasilje, rekla je nizozemska eurozastupnica. Zato na raspravu o stanju i slobodi medija u Sloveniji idući mjesec poziva Janšu i njegove suradnike u vladi Nizozemska eurozastupnica Sophie In 't Veld, koja u Europskom parlamentu ... Priča o Bandićevoj smrti na slobodi, odnosno u gradonačelničkoj fotelji, zapravo je priča o hrvatskom pravosuđu.

POVEZANE KNJIGE