O slobodi

O slobodi - Stuart Mill, John | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stuart Mill, John
DIMENZIJA
9,16 MB
NAZIV DATOTEKE
O slobodi.pdf
ISBN
7969608560675

OPIS

O slobodiMillova rasprava o slobodi najvažniji je dio njegove elaboracije i obrane moderne demokracije kao spoja individualne slobode i narodne vladavine. U njoj Mill uvjerljivo dokazuje da je individualna sloboda osnovni uvjet napretka u modernom društvu. Bez slobode nema mogućnosti otkrivanja novih istina, novih ideja i spoznaja, a to je uvjet svekolikog napretka. Bez slobode nema prostora za razvoj talenta, originalnosti i sposobnosti koje obogaćuju zajednicu. Ali bez slobode nema ni racionalnog prihvaćanja mišljenja društvene elite, niti ona može obnašati svoju ulogu odgajanja građana. – prof. dr. Slaven Ravlić, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

65,00 kn. O knjizi Ovaj Grk veći je dio svog života proveo kao rob što je uvelike oblikovalo njegovu filozofsku misao.

Među njima nema krupnijih nesporazuma: i komesarima zdravog novog društva i njegovim disidentima vi ste oni drugi. Dežulović: O slobodi. Odličan Boris Dežulović o tome kako i država i desničarski aktivisti ugrožavaju slobodu: Kao što su totalitarni režimi pandemijsku karantenu dočekali kao historijsku šansu i preuzeli je kao model vladanja, i borci za slobodu karantenu su preuzeli kao svoju neslobodu.

POVEZANE KNJIGE