Svijet prosjačke opere

Svijet prosjačke opere - Geremek, Bronislaw | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Geremek, Bronislaw
DIMENZIJA
9,38 MB
NAZIV DATOTEKE
Svijet prosjačke opere.pdf
ISBN
2104916736709

OPIS

Svijet prosjačke opere„Zanimanje književnosti za likove siromaha i okruženje iz kojega su proizašli davnog je porijekla i kroz povijest se opetovano potvrđivalo. (…) U raznim razdobljima prije svega su se zbivale promjene u temeljnoj funkciji koju je imala slika siromaha, mijenjao se sustav vrijednosti u kojem se tavorila, mijenjalo se i etičko i estetičko vrednovanje samog lika siromaha. Ubožnik je mogao biti predmet prezira ili divljenja, mogao je biti nosilac uznositosti ili niskosti, mogao je buditi suosjećanje ili porugu.“O autoru: Bronislaw Geremek (1932. – 2008.), poljski povjesničar i političar židovskog porijekla, ubraja se među najveće intelektualne umove poljske humanističke misli 20. stoljeća. Studirao je na Sveučilištu u Varšavi i u Parizu, gdje je ostao predavati francusku srednjovjekovnu povijest. Bio je poljski ministar vanjskih poslova, zastupnik u parlamentu i član Europskog parlamenta.

ISPORUKA CJEPIVA BORZAN 'IZREŠETALA' VON DER LEYEN: 'Ako se do jeseni ostatak svijeta cijepi, a mi u lockdownu, posljedice bi mogle biti pogubne' ... Svijet "Prosjačke opere" : prikaz skitnica i sirotinje u europskim književnostima od XV. do XVII.

Dodaj u košaricu Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0. (0 Recenzija) ... Opis - SVIJET "PROSJAČKE OPERE" - Prikaz skitnica i sirotinje u europskim književnostima od XV.

POVEZANE KNJIGE