Svijet prosjačke opere

Svijet prosjačke opere - Geremek, Bronislaw | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Geremek, Bronislaw
DIMENZIJA
10,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Svijet prosjačke opere.pdf
ISBN
9596157755929

OPIS

Svijet prosjačke opere„Zanimanje književnosti za likove siromaha i okruženje iz kojega su proizašli davnog je porijekla i kroz povijest se opetovano potvrđivalo. (…) U raznim razdobljima prije svega su se zbivale promjene u temeljnoj funkciji koju je imala slika siromaha, mijenjao se sustav vrijednosti u kojem se tavorila, mijenjalo se i etičko i estetičko vrednovanje samog lika siromaha. Ubožnik je mogao biti predmet prezira ili divljenja, mogao je biti nosilac uznositosti ili niskosti, mogao je buditi suosjećanje ili porugu.“O autoru: Bronislaw Geremek (1932. – 2008.), poljski povjesničar i političar židovskog porijekla, ubraja se među najveće intelektualne umove poljske humanističke misli 20. stoljeća. Studirao je na Sveučilištu u Varšavi i u Parizu, gdje je ostao predavati francusku srednjovjekovnu povijest. Bio je poljski ministar vanjskih poslova, zastupnik u parlamentu i član Europskog parlamenta.

09:43 Svijet Južna Kalifornija izvor je nove varijante koronavirusa. 09:39 Svijet U udesu u Indiji poginulo 14 članova jedne porodice.

229,00 HRK. Svijet "prosjačke opere" Bronislaw Geremek.

POVEZANE KNJIGE