Svijet prosjačke opere

Svijet prosjačke opere - Geremek, Bronislaw | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Geremek, Bronislaw
DIMENZIJA
5,77 MB
NAZIV DATOTEKE
Svijet prosjačke opere.pdf
ISBN
4272621584611

OPIS

Svijet prosjačke opere„Zanimanje književnosti za likove siromaha i okruženje iz kojega su proizašli davnog je porijekla i kroz povijest se opetovano potvrđivalo. (…) U raznim razdobljima prije svega su se zbivale promjene u temeljnoj funkciji koju je imala slika siromaha, mijenjao se sustav vrijednosti u kojem se tavorila, mijenjalo se i etičko i estetičko vrednovanje samog lika siromaha. Ubožnik je mogao biti predmet prezira ili divljenja, mogao je biti nosilac uznositosti ili niskosti, mogao je buditi suosjećanje ili porugu.“O autoru: Bronislaw Geremek (1932. – 2008.), poljski povjesničar i političar židovskog porijekla, ubraja se među najveće intelektualne umove poljske humanističke misli 20. stoljeća. Studirao je na Sveučilištu u Varšavi i u Parizu, gdje je ostao predavati francusku srednjovjekovnu povijest. Bio je poljski ministar vanjskih poslova, zastupnik u parlamentu i član Europskog parlamenta.

godine kao kritika vlade Roberta Walpolea, inače najkorumpiranije vlade u historiji Engleske, univerzalan je i kao takav blizak narodima Balkana. U kratkom intervjuu za RSE Kokan Mladenović navodi da je zadovoljan premijerom, te da vjeruje da će ova predstava gostovati u regionu. Predstava Opera za tri groša" predstavlja adaptaciju Prosjačke opere, baladne opere engleskog kompozitora Džona Geja iz XVIII vijeka.

Žanr: Publicistika - Politika - Popularna znanost: Izdavač ... Contatto Indirizzo: Biblioteca civica "Matija Vlacic Ilirik" Rovigno D. Pergolis 2 52210 Rovinj / Rovigno Croazia.

POVEZANE KNJIGE