Dobro ugođena politika

Dobro ugođena politika - Lipovac Marijan, Bolant Radić, Jana | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lipovac Marijan, Bolant Radić, Jana
DIMENZIJA
11,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Dobro ugođena politika.pdf
ISBN
7515751552367

OPIS

Dobro ugođena politika Knjiga Dobro ugođena politika – Sjećanja Stjepana Radića mlađeg, autora Marijana Lipovca i Jane Radić, donosi sjećanja Stjepana Radića (1928.-2010.), pijanista, glazbenog pedagoga i političara, unuka i imenjaka osnivača HSS-a i prvog demokratski izabranog vođe hrvatskog naroda. Stjepan Radić mlađi od djetinjstva je pokazivao talent za glazbu istovremeno odrastajući u ozračju političkih napetosti i progona kojima je bila izložena njegova obitelj i on sâm. Činjenica da je bio unuk i imenjak Stjepana Radića, odredila je njegov život tijekom kojeg se glazba kao njegova profesija neprestano isprepletala s politikom. Nakon uspješne pijanističke i profesorske karijere, dolaskom višestranačke demokracije, uključio se u aktivnu politiku kao jedan od obnovitelja HSS-a te u samostalnoj Hrvatskoj postao saborski zastupnik, potpredsjednik Hrvatskog sabora i počasni predsjednik HSS-a. Sjećanja Stjepana Radića mlađeg, upotpunjena brojnim prilozima i sjećanjima njegovih suvremenika, zanimljivo su biografsko štivo, ali i dragocjen i vjerodostojan izvor za hrvatsku političku i društvenu povijest 20. stoljeća, kao i za noviju povijest hrvatske glazbe.

Bio je stručni suradnik prilikom nastanka knjiga Franje Vondračeka Česi i Moravljani u Zagrebačkoj županiji (2011.), Češki sveci (2014.) i Česi kajkavci (2017.), kao i u biografskom leksikonu hrvatskih Čeha České ... Knjiga "Dobro ugođena politika - Sjećanja Stjepana Radića mlađeg", autora Marijana Lipovca i Jane Radić, donosi sjećanja Stjepana Radića (1928.-2010.), Read more Dobro ugođena večer uz vinkovačku "Lipu" ... hrvatske u Vinkovcima u programu pod nazivom "Druženje u predvečerje" još jedan vinkovački koncert održala je dobro poznata domaća Muška pjevačka grupa "Lipa".

Nitko odavde ne izlazi živ. Daniel Sugerman, Jerry Hopkins.

POVEZANE KNJIGE