Dobro ugođena politika

Dobro ugođena politika - Lipovac Marijan, Bolant Radić, Jana | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lipovac Marijan, Bolant Radić, Jana
DIMENZIJA
8,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Dobro ugođena politika.pdf
ISBN
6691310692809

OPIS

Dobro ugođena politika Knjiga Dobro ugođena politika – Sjećanja Stjepana Radića mlađeg, autora Marijana Lipovca i Jane Radić, donosi sjećanja Stjepana Radića (1928.-2010.), pijanista, glazbenog pedagoga i političara, unuka i imenjaka osnivača HSS-a i prvog demokratski izabranog vođe hrvatskog naroda. Stjepan Radić mlađi od djetinjstva je pokazivao talent za glazbu istovremeno odrastajući u ozračju političkih napetosti i progona kojima je bila izložena njegova obitelj i on sâm. Činjenica da je bio unuk i imenjak Stjepana Radića, odredila je njegov život tijekom kojeg se glazba kao njegova profesija neprestano isprepletala s politikom. Nakon uspješne pijanističke i profesorske karijere, dolaskom višestranačke demokracije, uključio se u aktivnu politiku kao jedan od obnovitelja HSS-a te u samostalnoj Hrvatskoj postao saborski zastupnik, potpredsjednik Hrvatskog sabora i počasni predsjednik HSS-a. Sjećanja Stjepana Radića mlađeg, upotpunjena brojnim prilozima i sjećanjima njegovih suvremenika, zanimljivo su biografsko štivo, ali i dragocjen i vjerodostojan izvor za hrvatsku političku i društvenu povijest 20. stoljeća, kao i za noviju povijest hrvatske glazbe.

Naslovnica Detaljnije. Holokaust Charles Reznikoff Sandorf.

Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. 'Dobro ugođenu politiku' potpisuju povjesničar, bohemist i nekadašnji novinar unutarnjopolitičke redakcije Vjesnika Marijan Lipovac te Jana Radić, unuka Radića mlađeg koja je za potrebe pisanja knjige sjećanja proučavala privatni arhiv obitelji Radić, ali i dokumente koji su pohranjeni u Hrvatskom državnom arhivu, a koji su joj bili manje poznati. Dobro ugođena politika : sjećanja Stjepana Radića mlađeg Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

POVEZANE KNJIGE