Duboka voda

Duboka voda - Highsmith, Patricia | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Highsmith, Patricia
DIMENZIJA
6,76 MB
NAZIV DATOTEKE
Duboka voda.pdf
ISBN
6883405644768

OPIS

Duboka voda Duboka voda jedan je od najpoznatijih psiholoških trilera slavne Patricije Highsmith. Iako prvi put objavljen 1957. godine roman je ubrzo postao klasikom i od tada nikada nije nestao s knjižarskih polica. Prvi je puta po njemu snimljen film u Francuskoj 1981. godine, a 2021. godine izlazi i filmska adaptacija s Benom Affleckom u ulozi Vica Van Allena. Melinda Van Allen prekrasna je, privlačna ali i tvrdoglava mlada žena. Na nesreću Vica Van Allena ona mu je supruga. Premda je u njihovu braku ostalo još nešto malo ljubavi i ljubomore, Melinda ni ne pokušava skrivati svoje avanture s naočitim i uspješnim muškarcima. No kad jedan od njezinih ljubavnika bude ubijen Melinda će odmah optužiti svoga supruga. A onda će mjestom krenuti i glasine, zbilja i izmišljotine će se pomiješati i dovesti Vica do ludila. Bit će samo pitanje dana kad će Vic doista zakrvaviti ruke. O autorici romana Duboka voda: Patricia Highsmith (1921. – 1995.) američka je književnica. Prema njezinu prvom romanu Stranci u vlaku Alfred Hitchcock snimio je svoj istoimeni klasik, a 1999. godine izašao je film Talentirani gospodin Ripley pa je interes za ovu književnicu ponovo porastao. Na hrvatski su joj jezik dosad prevedeni romani: Sovin huk, Edithin dnevnik, Igra za žive, Staklena ćelija, Šeprtlja, Ta slatka mučnina, Talentirani gospodin Ripley, Ripleyjeva igra, Ripley pod zemljom i Carol. Preveo: Saša Drach

Mjesto radnje je isto kao i u većini najboljih autoričinih knjiga: ubavi, mirni, buržujski grad u provincijskoj Americi. Kao i junaci mnogih važnih autoričinih knjiga, i junak "Duboke vode" je uzorni, pitomi građanin. The latest tweets from @DubokaVoda Duboka voda jedan je od najpoznatijih psiholoških trilera slavne Patricije Highsmith.

godine izlazi i filmska adaptacija s Benom Affleckom u ulozi Vica ... Prirodna mineralna voda Duboka izvire na Karpatima, obroncima Homoljskih planina, na dubini od 282 metra Bunar KB-1 i na dubini od 286m Bunar KB-2, u mestu Neresnica. ️ 💧 Natural mineral water Deep springs in the Carpathians, slopes of Homoljski mountains, at a depth of 282 meters KB-1 and at a depth of 286 m KB-2, in the city of Neresnica ... Objavljeno: 1.

POVEZANE KNJIGE