Dva brata

Dva brata - Guven, Bahir | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Guven, Bahir
DIMENZIJA
3,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Dva brata.pdf
ISBN
7483678103785

OPIS

Dva brata “Na dan atentata na Charlie Hebdo slavilo se. Mudžahedini su izvukli svoje kamionete i kružili u njima gradom pucajući iz kalašnjikova. Na glavnome trgu plesali su kao na svadbi. Žutobradi je žrtvovao ovce i podijelio ih svima. Potpuno nestvarno. […] A jedna stvar mi nije bila jasna. Dvojica terorista rekla su da rade za Al-Kaidu u Jemenu. A naši dečki ovdje govorili su kao da su naši počinili atentate. To nije bila moja vizija džihada. Rat treba voditi pošteno, i to činimo ovdje. No šutio sam. Nisam imao izbora.” U svom debitantskom romanu, za koji je 2018. dobio Prix Goncourt, Mahir Guven piše o dvojici braće, podrijetlom iz Sirije, o mladićima odraslima u pariškom predgrađu i njihovom ocu, o svijetu imigranata prve i druge generacije koji se nastoje integrirati u francusko društvo, o nemilosrdnom svijetu uberiziranih radnika, o životu s islamskim militantima u Raki, o svijetu u kojem je od idealizma preko radikalizma do fanatizma mali korak, i o bratskoj ljubavi koja je u konačnici jača od svega. Mahir Guven (1986.) rođen je u Nantesu kao osoba bez državljanstva. Njegovi roditelji, majka Turkinja i otac kurdskog podrijetla, u Francusku su došli kao izbjeglice. Mahir je dobio francusko državljanstvo u dobi od trinaest godina. Odrastao je s bakom u Saint-Sébastien-sur-Loireu, predgrađu Nantesa. Studirao je na Université d`Angers, na pariškom sveučilištu Sorbonne i na Université Paris-Sud 11. Trenutno radi kao urednik u časopisu America.

Šta drugi kažu o nama. В сюжете художественного фильма режиссера Жан-Жака Анно - «Два брата», лежит история, которая не оставит равнодушным ни одного человека и заставит пережить и ощутить самые разные, сильные чувства. Главные герои фильма отнюдь не люди, а звери - два прекрасных хищных тигра. Dva brata (fra.

Deux frères) je francusko-britanska obiteljska pustolovna drama iz 2004. godine, koju je režirao Jean-Jacques Annaud Performer: Aleksei Krasnoperov (Алексей Красноперов)Там шли два брата - Išla su dva brata - Allí iban dos hermanos - Lá íamos dois irmăos - Ýki kardeţ gidiyo... Sangho postaje članom prinčevog dvorskog zoološkog vrta u kojem će biti organiziran veliki festival, čiji će središnji događaj biti borba između dvije divlje zvijeri, dva brata.

POVEZANE KNJIGE