Hrvati Bosne i Hercegovine

Hrvati Bosne i Hercegovine - Škarica, Matej | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Škarica, Matej
DIMENZIJA
4,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvati Bosne i Hercegovine.pdf
ISBN
1166930100293

OPIS

Hrvati Bosne i Hercegovine Naslijeđe i izazovi budućnostiKnjiga se bavi identitetom Bosne i Hercegovine, s posebnim naglaskom na položaj i identitet Hrvata u toj državi tijekom povijesti i sadašnjosti, a i s izgledima za budućnost. Popunjava prazninu po pitanju identiteta i baštine bosanskohercegovačkih Hrvata te je važan doprinos razumijevanju povijesti, ali i sadašnjosti Bosne i Hercegovine te uloge i doprinosa Hrvata u njoj. Utemeljena je na činjenicama i terenskom istraživanju, pisana je na iznimno pitak i zanimljiv način te može poslužiti kao literatura u nastavi, ali i kao atraktivno djelo za širu javnost.

Stranica je napravljena za Hrvate iz BiH i izvan nje ! Hrvati su već ranije dobili imaginarno obećanje o budućoj konfederaciji Federacije BiH i Republike Hrvatske pa nisu postavljali previše pitanja. No, već u prvim godinama nakon rata bilo je vidljivo kako država ne može funkcionirati s tako podijeljenim funkcijama.

Prema popisu stanovništva iz 1953. godine, Hrvati su činili većinu u većini kotareva koji su nalazili na teritorijama koji su 1939.

POVEZANE KNJIGE