Hrvati Bosne i Hercegovine

Hrvati Bosne i Hercegovine - Škarica, Matej | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Škarica, Matej
DIMENZIJA
5,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvati Bosne i Hercegovine.pdf
ISBN
8535844887809

OPIS

Hrvati Bosne i Hercegovine Naslijeđe i izazovi budućnostiKnjiga se bavi identitetom Bosne i Hercegovine, s posebnim naglaskom na položaj i identitet Hrvata u toj državi tijekom povijesti i sadašnjosti, a i s izgledima za budućnost. Popunjava prazninu po pitanju identiteta i baštine bosanskohercegovačkih Hrvata te je važan doprinos razumijevanju povijesti, ali i sadašnjosti Bosne i Hercegovine te uloge i doprinosa Hrvata u njoj. Utemeljena je na činjenicama i terenskom istraživanju, pisana je na iznimno pitak i zanimljiv način te može poslužiti kao literatura u nastavi, ali i kao atraktivno djelo za širu javnost.

Broje oko 500.000 pripadnika i čine oko 13 % ukupnog stanovništva Bosne i Hercegovine. Hrvati su jedan od triju konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini, a njihov materinski jezik je hrvatski jezik, koji je jedan od triju službenih jezika u toj zemlji. Hrvati Bosne i Hercegovine.

Željku Komšiću i antibosanskom bloku, koji se prozvao probosanskim, zadnjih 20 godina, cilj je promijeniti svrhu i bit postojanja Bosne i Hercegovine. U takvoj ne samo teoriji nego i praksi, Srbi, a većim dijelom i Hrvati, bivaju ogorčeni stalnim napadima, nepoštivanjem i zanemarivanjem njih i kao naroda i kao građana Bosne i Hercegovine. Željku Komšiću i antibosanskom bloku, koji se prozvao probosanskim, zadnjih 20 godina je cilj promijeniti svrhu i bit postojanja Bosne i Hercegovine. Hrvati iz Bosne i Hercegovine, Mostar.

POVEZANE KNJIGE