Personalizam i ljudska prava

Personalizam i ljudska prava - Čuko, Ivan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čuko, Ivan
DIMENZIJA
9,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Personalizam i ljudska prava.pdf
ISBN
3606123022429

OPIS

Personalizam i ljudska pravaU knjizi se objašnjava i ukazuje na značenje i doprinos personalizma kao filozofskog pravca i pokreta na moderno pravno oblikovanje ljudskih prava.

Martin Luther King. Ljudska se prava temelje na vrijednostima: dostojanstvo, jednakost, sloboda, poštovanje, nediskriminacija, tolerancija, pravda, odgovornost, suradnja i prihvaćanje.

Pravo na život, 3. Pravo na integritet osobe, koja obuhvaća zabranu samovoljnog podvrgavanja ... Knjiga "Personalizam i ljudska prava" (438 str.) podijeljena je na pet poglavlja - o personalizmu, personalistička antropologija, politička filozofija personalizma, personalistička filozofija prava te personalizam i moderno oblikovanje ljudskih prava. RH je bila članica Komisije za ljudska prava (UN-a od 2002.-2004.) sada transformirane u Vijeće za ljudska prava - rezolucija o osnivanju Vijeća usvojena 15.

POVEZANE KNJIGE