Praznovjerje razvoda

Praznovjerje razvoda - Chesterton,Gilbert Kieth | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Chesterton,Gilbert Kieth
DIMENZIJA
10,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Praznovjerje razvoda.pdf
ISBN
3386308647760

OPIS

Praznovjerje razvoda Prošlo je stotinu godina otkako je G. K. Chesterton, jedan od najpoznatijih i najvještijih pisaca i katoličkih umova svih vremena, napisao ovu knjigu. Nadao se da će biti zaboravljena, tj. da više neće biti potrebna jer će njome uspjeti potaknuti ljude da brak drže nerazrješivim, a razvod nezamislivim. Nažalost, nije uspio preusmjeriti struju olaka prihvaćanja razvoda natrag prema nepokolebljivoj vjernosti bračnom zavjetu. Nenormalno je pobijedilo, a normalno izgubilo. Stoga ova knjiga ne samo da nije zaboravljena, nego je važnija no što je ikada bila. Njezina je poruka i duboka i aktualna. Chesterton je proročanski upozorio: „Sasvim jasna posljedica lakomislena razvoda bit će lakomislen brak. Ako se ljudi mogu rastaviti bez ikakva razloga, tada će im biti još lakše združiti se bez ikakva razloga.“ Premda je Chestertonovo upozorenje da će banaliziranje rastave voditi k banaliziranju braka i zajedničkoga života, a u konačnici uništenju obitelji kao takve prošlo nezapaženo, danas bolje no ikada vidimo koliko je bio u pravu. Zato je ova jasna i živahnaobrana normalnoga i dalje svježa i poticajna.

To donekle možeš ... Nakladnička kuća Verbum je u četvrtak 18. veljače na konferenciji za medije predstavila knjigu Praznovjerje razvoda.

No uz ovo praznovjerje veže se još nekoliko teorija. U ne tako davnoj prošlosti sol je bila jako skupa pa se samo njezino ... Verbum predstavio knjigu "Praznovjerje razvoda" autora svjetskog glasa G.

POVEZANE KNJIGE