Dječak za zatvor

Dječak za zatvor - Ivanjek, Željko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ivanjek, Željko
DIMENZIJA
5,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Dječak za zatvor.pdf
ISBN
9408921055413

OPIS

Dječak za zatvor “Dječak za zatvor” pripovijest je o jednom samotnom odrastanju na zagrebačkoj Trešnjevci. Dječak Žiža – rođen sredinom 1950-ih – dijete je rastavljenih roditelja i živi s ocem, bakom i djedom, a potom i s maćehom. On uporište prvo nalazi u novoj obitelji, potom u crkvi, kao ministrant, i naposljetku u književnosti i kazalištu, najprije kao član školske recitatorsko-literarne sekcije, a kasnije i u druženju s poznatim piscima Cesarićem i Lovrakom. „Nestvarni“ vršnjaci i susjedi, jednako kao i „stvarni“ pisci, obilježit će Žižino sazrijevanje, no odlučujući moment dogodit će se 1971., kad Žiža bude priveden na demonstracijama. “Dječak za zatvor”, ispovjedni roman Željka Ivanjeka (1954.), sastavljen je od piščevih sjećanja i fragmenata koje je doznao od svojih bližnjih ili ih naprosto zamislio. Otuda u romanu dvije inačice pripovjedačeva imena i dva pripovjedača, što potiče sumnju da su biografske ili izmišljene priče možda vjernije od autobiografske.

Razgovaramo sa Željkom Ivanjekom na razdjelnici biografskog i apokrifnog povodom romana 'Dječak za zatvor' Željko Ivanjek (Zagreb, 1954.) objavio je roman "Dječak za zatvor" (Ljevak). "Pripovijest o jednom ... Za dječaka su se počeli brinuti u lipnju 2019., nakon što mu je otac preminuo od predoziranja, a zbog ovisnosti skrbništvo je oduzeto i majci, Jessiki Bishop Halt.

"Pripovijest o jednom ... Za dječaka su se počeli brinuti u lipnju 2019., nakon što mu je otac preminuo od predoziranja, a zbog ovisnosti skrbništvo je oduzeto i majci, Jessiki Bishop Halt. Na saslušanju, sudac je udovoljio zahtjevu obrane da se optuženima sudi zasebno.

POVEZANE KNJIGE