Maud i Aud – roman o prometu

Maud i Aud – roman o prometu - Bakke, Gunstein | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bakke, Gunstein
DIMENZIJA
8,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Maud i Aud – roman o prometu.pdf
ISBN
1682624312103

OPIS

Maud i Aud – roman o prometu U ovom romanu autor pametno i zabavno spaja norvešku tradiciju s europskim književnim modernizmom. U poznatom prometnom krajoliku, na nepreglednim, nepredvidivim putovima, u romanu smo, kao i na cesti, u prilici mnogo toga saznati I doživjeti. Cesta je naša kuća, kaže pisac, ona nam uređuje svijet. Mjesto je izazova, ali i mjesto nesreće, mjesto gdje životi nestaju ili se preobražavaju. Cesta je izvan i iznad svega, neka drukčija slika, neko drugo ustrojstvo. Maud i Aud priča je o obiteljskoj traumi i odnosu čovjeka i stroja, nastala u zemlji gdje nafta ne pogoni samo motorna vozila, nego i duboko utječe na razvoj društva. Pun ironije i prikrivena humora, ovaj je roman splet žanrova, poezija u prozi i proza u poeziji, ali i knjiga zanimljivih esejističkih zapisa, vrijednih filozofskih i socioloških razmatranja. Neobičan, čudesan roman.

Cesta je naša kuća, kaže pisac, ona nam uređuje svijet. Mjesto je izazova, ali i… Maud i Aud : roman o prometu Tekstualna građa, tiskana .

Dodaj u košaricu. U svakom trenutku još smo živi.

POVEZANE KNJIGE