Politika popuštanja Hitleru

Politika popuštanja Hitleru - Bouverie, Tim | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bouverie, Tim
DIMENZIJA
11,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Politika popuštanja Hitleru.pdf
ISBN
4806150065421

OPIS

Politika popuštanja Hitleru Knjiga “Politika popuštanja Hitleru” pisana je u maniri najbolje britanske historiografije i publicistike kroz narativnu povijest koja dočarava neizvjesnost, dramatičnost i dileme toga razdoblja. To je kronološka priča temeljena među ostalim i na dnevnicima, pismima, novinskim člancima i diplomatskoj pošti, koja čitatelja vodi kroz turbulentne godine uoči Drugog svjetskog rata. Za razliku od drugih knjiga koje problematiziraju to razdoblje, “Politika popuštanja Hitleru” ne upada u zamku jednodimenzionalnog fokusa na jedan događaj (München) ili jednog pojedinca (Chamberlain). Iscrpna i sveobuhvatna kronologija započinje Hitlerovim imenovanjem njemačkim kancelarom 1933., a završava sedam godina kasnije, tzv. Lažnim ratom sredinom 1940. godine. Bouverie pokazuje da je pomirbena politika tridesetih godina dvadesetog stoljeća bila, strateški i moralno, spektakularni fijasko. Čak i kad je Hitlerova nezasitnost postala očigledna, prikladna reakcija Britanaca i Francuza izostala je: radilo se o dilemi između časti i užasa rata u čiju pobjedu nitko nije mogao biti siguran. Djelomično je to bilo uzrokovano traumom Prvoga svjetskog rata, koju nitko nije želio ponoviti. “Politika popuštanja Hitleru” povijesna je pripovijest brzog tempa: inteligentna, lucidna i napeta poput dobrog krimića – bez obzira na to što su događaji o kojima se u knjizi piše poznati.

suvereno držao prvo mjesto najčitanijih, "Genijalna prijateljica" pala je u 2020. na drugo mjesto, ali zato tetralogija ove talijanske književnice koja piše pod pseudonimom dominira ljestvicom.

U košaricu Zvonimir Šikić. Knjiga za klikeraše 149,00 kn ... 8 Tim Bouverie Politika popuštanja Hitleru 9 Vilim Cvok, Hajrudin Merdanović Hrvatska u kokainskom ruletu smrti 10 Thomas Piketty Kapital i ideologija Chamberlain je bio poznat po svom popuštanju Hitleru.

POVEZANE KNJIGE