Surova vremena

Surova vremena - Vargas Llosa, Mario | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vargas Llosa, Mario
DIMENZIJA
6,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Surova vremena.pdf
ISBN
2708675817015

OPIS

Surova vremena Gvatemala, 1954. godine. Uz potporu CIA-e kao produžene ruke SAD-a, Carlos Castillo Armas ruši vladu Jacoba Árbenza. Njegov državni udar počiva na laži koja će se pokazati ključnom za budućnost Latinske Amerike: vlada predsjednika Eisenhowera optužila je Árbenza za poticanje širenja sovjetskoga komunizma na američki kontinent. Surova vremena govore o međunarodnim urotama i sukobljenim interesima u doba hladnog rata, a njihovi su odjeci prisutni i dandanas. U priči koja zahvaća nekoliko zemalja, progonitelji postaju žrtve spletke kojoj su sami kumovali. Ovaj uzbudljivi roman, povezan s hvaljenim Jarčevim slavljem, isprepliće zbilju i dvije fikcije: fikciju pripovjedača koji nesputano oživljava likove i situacije te priču koju je isprela šačica moćnika manipulirajući poviješću cijeloga kontinenta u nastojanju da zagospodari njegovom ekonomijom i politikom.

Watch Queue Queue 220,00 kn. Pobijeđeni - Zašto nije završio Prvi svjetski rat, 1917-1923., Robert Gerwarth Pročitajte opis za emisiju na Pink BH - Surova ljubav.

Uz potporu CIA-e kao produžene ruke SAD-a, Carlos Castillo Armas ruši vladu Jacoba Árbenza. Njegov državni udar počiva na laži koja će se pokazati ključnom za budućnost Latinske Amerike: vlada predsjednika Eisenhowera optužila je Árbenza za poticanje širenja sovjetskoga komu Surova vremena govore o međunarodnim urotama i sukobljenim interesima u doba hladnog rata, a njihovi su odjeci prisutni i dandanas.

POVEZANE KNJIGE