Ubojstvo komendatora – prvi dio

Ubojstvo komendatora – prvi dio - Murakami, Haruki | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Murakami, Haruki
DIMENZIJA
7,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Ubojstvo komendatora – prvi dio.pdf
ISBN
2732679438680

OPIS

Ubojstvo komendatora – prvi dio Epsko remek-djelo proslavljenoga japanskog prozaika. Tokijskog slikara napusti supruga i tridesetogodišnji se portretist nađe sam u planinskoj kući slavnog umjetnika Tomohika Amade. Na tavanu otkrije čudnovatu sliku i nehotice pokrene krug zagonetnih okolnosti. Da bi ga zatvorio, otiskuje se na putovanje koje uključuje tajnovito zvono, patuljasto utjelovljenje ideje, elegantna poslovnog čovjeka koji živi na suprotnom kraju doline, za svoju dob odveć zrelu tridesetogodišnjakinju, naciste i atentat u Beču u vrijeme Drugoga svjetskog rata, jamu u šumi iza slikareve kuće i podzemlje nastanjeno dvostrukim metaforama. Raskošna oda ljubavi i samoći, ratu i umjetnosti, počast Velikom Gatsbyju, “Ubojstvo Komendatora” briljantan je plod mašte jednog od najvećih pisaca današnjice.

Siguran sam da ne bih koristio vatreno oružje, to me ne privlači. Prvo bih našao dobru žrtvu za koju smatram da bih je mogao savladati, ali nikako ne bih odabrao žensku osobu.

... PRIČA O NOVOM PREZIMENU - Genijalna prijateljica - drugi dio. Ubojstvo komendatora - 1.

POVEZANE KNJIGE