Bijeli jelen, slikovnica

Bijeli jelen, slikovnica PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
10,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Bijeli jelen, slikovnica.pdf
ISBN
6788147017834

OPIS

Bijeli jelen, slikovnica Malena i krhka djevojčica, bez oca i majke, guščarica Anka svakoga je dana tjerala na pašu gospodareve guske. Nakon što od lovaca spasi košutu, ostaje s njom u šumi. Razumije jezik šumskih životinja i odrasta među njima. Ipak, kad god može, pomaže ljudima i postaje dobri šumski duh. Veliko slavlje zavladalo je u šumi kad se u košutinu logu rodilo bijelo jelenče. Najsretnija je Anka koju sada zbog njezine krasne zlatne kose zovu Zlatokosom. Bijeli jelen postat će njezin nerazdruživi prijatelj sve do trenutka kada ona napusti šumu i vrati se ljudima kao vranjska kneginjica.

U knjizi su dvije bajke: Bijeli jelen i Dupin. One najbolje djeci približavaju Nazorov osebujan smisao za mitsko i fantastično ... a) bijeli jelen ju je pozivao u Šumu, ali ona ga nije razumjela.

Ova bajka uvlači nas u svijet životinja, ali i ljudi. Slika je nepravda koje se događaju u oba svijeta, sa snažnom poukom da dobra djela uvijek budu nagrađena - važno je činiti dobro drugima jer zlo kad-tad dođe na naplatu. Nakon izleta bijeli jelen izjavi da je svijet lijep, ali da je šuma ipak najljepša.

POVEZANE KNJIGE