Bijeli jelen, slikovnica

Bijeli jelen, slikovnica PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
9,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Bijeli jelen, slikovnica.pdf
ISBN
9331560045866

OPIS

Bijeli jelen, slikovnica Malena i krhka djevojčica, bez oca i majke, guščarica Anka svakoga je dana tjerala na pašu gospodareve guske. Nakon što od lovaca spasi košutu, ostaje s njom u šumi. Razumije jezik šumskih životinja i odrasta među njima. Ipak, kad god može, pomaže ljudima i postaje dobri šumski duh. Veliko slavlje zavladalo je u šumi kad se u košutinu logu rodilo bijelo jelenče. Najsretnija je Anka koju sada zbog njezine krasne zlatne kose zovu Zlatokosom. Bijeli jelen postat će njezin nerazdruživi prijatelj sve do trenutka kada ona napusti šumu i vrati se ljudima kao vranjska kneginjica.

c) vuk ovcoder joj je prijetio, ali ona se samo smjeŠkala jer ga nije razumjela. toČan odgovor bijeli jelen ju je pozivao u Šumu, ali ona ga nije razumjela. Kad bijeli jelen naraste i dobi krasno rogovlje postane tužan i neveseo.

Autor u njima otkriva zagonetke života i prirode, od običnih i jednostavnih stvari i događaja stvara tkanje čarobnih priča. U knjizi su dvije bajke: Bijeli jelen i Dupin.

POVEZANE KNJIGE