Čuvarice tajni

Čuvarice tajni - Prescott, Lara | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Prescott, Lara
DIMENZIJA
4,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Čuvarice tajni.pdf
ISBN
7181428479088

OPIS

Čuvarice tajni Uzbudljiv roman nadahnut istinitim događajima, planom obavještajne agencije CIA da najveću ljubavnu priču 20. stoljeća, Doktora Živaga, iskoristi kao oružje protiv sovjetskog sistema. U jeku Hladnog rata, dvjema daktilografkinjama Agencije povjeren je zadatak života. Misija im je prokrijumčariti Doktora Živaga iz SSSR-a, gdje ga se nitko ne usuđuje objaviti, i pomoći Pasternakovu remek-djelu da obiđe svijet. Sofisticirana Sally Forrester iskusna je špijunka koja je zanat izbrusila na zadacima diljem svijeta, služeći se šarmom i lukavstvom kako bi iščeprkala tajne iz moćnih muškaraca. Irina je, s druge strane, potpuna početnica u špijunskom poslu, no pod Sallyinim mentorstvom brzo uči kako se stopiti sa svakom okolinom i neprimjetno obaviti povjerljive zadatke. Čuvarice tajni isprepleću poznatu ljubavnu priču iz svijeta književnosti, vezu Pasternaka i njegove dugogodišnje ljubavnice Olge Ivinskaje, i pripovijest o dvjema ženama koje dar za čuvanje tajni katapultira u svijet opasnosti, ljubavi i međunarodne špijunaže. Dok nas vodi od Moskve do gulaga, od Washingtona do Pariza i Milana, ovaj roman osjećajno, vjerodostojno i s posebnom pažnjom za povijesne detalje pripovijeda o napetim vremenima i iznimnim a nevidljivim ženama koje su ih obilježile.

U jeku Hladnog rata, dvjema daktilografkinjama Agencije povjeren je zadatak života. "Čuvarice tajni" isprepleću poznatu ljubavnu priču iz svijeta književnosti, vezu Pasternaka i njegove dugogodišnje ljubavnice Olge Ivinskaje, i pripovijest o dvjema ženama koje dar za čuvanje tajni katapultira u svijet opasnosti, ljubavi i međunarodne špijunaže. Čuvarice tajni isprepleću poznatu ljubavnu priču iz svijeta književnosti, vezu Pasternaka i njegove dugogodišnje ljubavnice Olge Ivinskaje, i pripovijest o dvjema ženama koje dar za čuvanje tajni katapultira u svijet opasnosti, ljubavi i međunarodne špijunaže. "Čuvarice tajni" nas tako vrlo smjelo, kroz poglavlja vode od Istoka prema Zapadu i od Zapada prema Istoku gdje je uhićena ljubavnica književnika Borisa Pasternaka kako bi se spriječilo objavljivanje "Doktora Živaga" jer je utvrđeno da je knjiga antisovjetski nastrojena. Radnja „Čuvarica tajni" odvija se tijekom 50-ih godina prošlog stoljeća i donosi fascinantnu priču o špijunaži tijekom hladnog rata. Autorica, kojoj su roditelji dali ime Lara upravo po Pasternakovoj junakinji, složila je priču koja prati jednu od najvažnijih špijunsko-književnih akcija prošlog stoljeća. Lara Prescott: Čuvarice tajniZagreb, Znanje, 2020.

Pošalji. Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite vaučer za kupovinu od 2000 dinara! OPIS KNJIGE: Uzbudljiv roman nadahnut istinitim događajima, planom obavještajne agencije CIA da najveću ljubavnu priču 20.

POVEZANE KNJIGE