Glasovi u tami

Glasovi u tami - Lucarelli, Carlo | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lucarelli, Carlo
DIMENZIJA
7,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Glasovi u tami.pdf
ISBN
8648370221141

OPIS

Glasovi u tami Serijski ubojica hara Bolognom. Zovu ga Iguana, jer nakon svakog zločina preuzima identitet žrtve kako bi ušutkao “paklena zvona” što mu odjekuju u ušima. Inspektorica Grazia Negro pokušava mu stati na kraj, a jedini svjedok koji ga može prepoznati slijepi je mladić Simone. Dok lovac i plijen neprestano izmjenjuju uloge, radnju pratimo čas pozornim i tjeskobnim očima Grazije, čas kroz grozničav i bolan pogled Iguane, ili je, kad je perspektiva Simoneova, doživljavamo kao simfoniju zvukova i glasova, složenu i maštovitu mentalnu arabesku. A grad koji pred našim očima tako poprima oblik guste mreže spletki i opsesija ujedno je nevjerojatan talijanski megalopolis i čarobno kazalište u kojemu ništa nije nemoguće. Napet i besprijekoran roman, priča o ljubavi i samoći, triler koji vješto dozira emocionalnu napetost i dramske obrate. RECENZIJE: “S briljantno psihotičnim negativcem koji zasjenjuje ostale likove i vrtoglavom radnjom koja nikad ne usporava radi pukog fraziranja, ovo je malo remek-djelo talijanskog noira.” Guardian “Kad jaganjci utihnu na talijanski način.” Il Resto del Carlino “Nesvakidašnji psihološki triler, pun ljepote i ritma.” Il Messaggero O AUTORU:Carlo Lucarelli (Parma, 1960.) talijanski je pisac noir romana od kojih su mnogi pretočeni u filmove i serije. Osim toga, i povezano s tim, jedno je vrijeme na talijanskoj državnoj televiziji RAI vodio popularnu emisiju o neriješenim zločinima. Pjevao je u post-punk bendu. Uređivao je online književni časopis. Vodio je radionice pisanja u školi u Torinu i u zatvoru u Padovi. Za vlastito je pak pisanje dosad dobio petnaest što talijanskih, što međunarodnih nagrada i priznanja. Živi i radi u Mordanu blizu Bologne.

U daljnjemu tekstu u oba značenja upotrebljavamo naziv samoglasnici, a ako je to potrebno, naglašujemo da se on odnosi i na slogotvorni r ... Tvrdi uvez 216 str. Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min Carlo Lucarelli - Glasovi u tami.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 128242 ... Ipak, u odnosu na \"Duhove prošlosti\", \"Glasovi u tami\" sadrže kompleksniju priču - glavni likovi su karakterno zreliji (većina scena prožeta je njihovom hrabrošću i požrtvovanošću), spone koje ih vežu jačaju (prijateljska, porodična i poneka platonska ljubav :p), a svet iza Severne kapije postaje daleko strašniji. Početna Beletristika Krimići Carlo Lucarelli: Glasovi u tami.

POVEZANE KNJIGE