Nemirni

Nemirni - Ullmann, Linn | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ullmann, Linn
DIMENZIJA
11,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Nemirni.pdf
ISBN
3697801534075

OPIS

Nemirni Autobiografska proza Linn Ullmann, kćeri slavnog švedskog filmaša Ingmara Bergmana, slijedi pripovijedni tok razgovora između oca i kćeri snimljenih sedam godina ranije. Dirljiva priča koja otkriva zamršene obiteljske odnose. On je slavni švedski režiser, a ona je njegova kći – najmlađa od devetero djece. Svakog ljeta, još od ranog djetinjstva, ona ga posjećuje u njegovoj kamenoj kući na otoku Fårö okruženoj šumama, poljima makova i Baltičkim morem. Sada, kad je ona odrasla, a on u kasnim osamdesetima, on namjerava napisati knjigu o starenju i starosti, no zabrinut je da ga izdaje jezik, sjećanja, um. Stoga je odluče napisati zajedno. Ona će mu postavljati pitanja, a on će na njih odgovarati. Kad se ona pojavi na otoku s kasetofonom, njega je starost već načela više nego što je ijedno od njih očekivalo. „Roman Nemirni elegičan je prikaz sjećanja i gubitka, identiteta i umjetnosti, odrastanja i starenja.“ – New York Times Magazine „Linn Ullmann maestralno prepleće memoarsku prozu i fikciju, u svojem šestom, dosad najinventivnijem romanu, o jeziku, žalovanju i brojnim narativima koji opisuju jedan život.“ – Publishers Weekly „Briljantna meditacija o prolaznosti, smrtnosti i ograničenjima sjećanja, homage obitelji, umjetnosti, ljepoti i ljubavi.“ – Kirkus „Lirska tapiserija satkana od sjećanja, ljubavi, prolaznosti i umjetnosti. Književno remek-djelo.“ – Expressen „Roman koji prekoračuje granice žanrova, o djetetu koje jedva čeka da odraste i o roditeljima koji bi voljeli zauvijek ostati djeca.“ – Aftenposten „Zaigran i ozbiljan i beskrajno dirljiv. Jedna od onih knjiga koja će izdržati test vremena.“ – Dagens Nyheter „U ovoj dirljivoj intimističkoj prozi o životu sa slavnim roditeljima autorica s izvanrednom delikatnošću prepleće sjećanja i dokumentarni materijal, pokazujući ranjivost, duhovitost, brutalnost i nježnost.“ – Dagbladet „Stilski dotjerane rečenice opisuju kompleksne emocije i bolna iskustva. Roman o gubitku i žalovanju, odrastanju i starenju.“ – VG

ISBN: 978-953-260-354-5. Godina izdanja: 2019.

Književno remek-djelo." - Expressen „Roman koji prekoračuje granice žanrova, o djetetu koje jedva čeka da odraste i o roditeljima koji bi voljeli zauvijek ostati djeca." - Aftenposten „Zaigran i ozbiljan i beskrajno dirljiv. Tema emisije je najpoznatiji roman francuskog književnika Pierre Drieu la Rochellea (1893-1945) „Nemirni plamen". Roman govori o posljednjim danima života mladog ovisnika, autodestruktivnog Parižanina.

POVEZANE KNJIGE