Božićna tišina

Božićna tišina - Anić, Višnja | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Anić, Višnja
DIMENZIJA
7,75 MB
NAZIV DATOTEKE
Božićna tišina.pdf
ISBN
2916445263499

OPIS

Božićna tišina Dado ima pet godina. Obožava tenkove i ratničke igrice. Od jutra do mraka iz njegove sobe dopiru zvukovi borbe. Bum, tres, paf, fijuuu, boing, zuuuum… Smijeh – nikada. Najveći mu je neprijatelj sestra Lucija koja živi u sobi do njegove. Lucija ide u prvi razred i obožava glasnu glazbu i ples. Sluša neku dum-dum glazbu koju vole velike cure koje idu u školu. Glasnu, preglasnu. – Dajem kraljevstvo za trenutak tišine – očajava njihov tata. – Bit će sve u redu – tješi ga mama. Uoči Božića zajedno su pošli u kupnju bora. Na putu prema kući naišli su na crkvicu. I ušli u nju. Prava božićna priča o zvjezdanom trenutku, blagdanskom spokoju i tišini i raskošne ilustracije Branke Hollingsworth.

Najveći mu je neprijatelj sestra Lucija koja živi u sobi do njegove. Lucija ide u prvi razred i obožava glasnu glazbu i ples.

Zgodna je to priča, ni vi je još niste čuli. To je božićna slika o Jišajevu korijenu, koji upućuje na ukorijenjenost života, koji kod kršćanina raste prenošenjem iskustva vjere, nade i ljubavi. To je velika tišina koja i danas - ovoga časa, spoznajom Pavlovom, ljude daruje: „Ne nosiš ti korijena, nego korijen nosi tebe».(Rim 11,18). Najiskrenija knjiga za istinsko shvaćanje Božića u kojoj jedan od najčitanijih njemačkih duhovnih pisaca današnjice benediktinac Anselm Grün tumači 50 predodžaba Isusova rođenja kao slike našega vlastitog očovječenja.

POVEZANE KNJIGE