Hrvatski bog Amor

Hrvatski bog Amor - Domović, Tomislav | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Domović, Tomislav
DIMENZIJA
7,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatski bog Amor.pdf
ISBN
4365493513819

OPIS

Hrvatski bog Amor , zbirka Tomislava Domovića Hrvatski bog Amor neobična je u odnosu na pjesničku produkciju u Hrvatskoj. Možemo reći kako se radi o pjesmama koje će u tematsku, formalnu i emotivnu bonacu hrvatske poezije unijeti malo svježine. Glavno obilježje zbirke Hrvatski bog Amor jest nepretencioznost.Domoviću je jasno da se svijet nalazi u nama, a ono što je oko nas samo je manifestacija, odraz naše nutrine. Zato ove pjesme ne polemiziraju sa stvarnošću, nemaju ambiciju mijenjati svijet, odlikuje ih molitveni ton koji ovu knjigu gotovo da čini zbirkom psalama. Domović za apsolutom traga kroz jezik. Vjeruje da jedinstvu među ljudima a napose i onom kozmičkom možemo težiti s pomoću jezika.Domović je jeziku zahvalan jer mu pruža utočište, postaje njegov dom i utjeha. Otuda iskričava, radosna zahvalnost apsolutu koji ga ispunjava vjerom i nadom. Ove pjesme možete čitati i kao molitve Bogu čije je ime Ljubav. Ljubav je jedinstvo a ujedinjuje nas jezik u kojem je Tomislav Domović kod kuće.

godine, pa 1933., a svoj konačan oblik dobila je 1947. godine. Kamadeva je bog iz indijske mitologije, bog ljubavi i ispunjenih želja.

Ἔρως, Erôs) u grčkoj mitologiji bog je ljubavi, strasti i seksualne požude i sama ljubav. Pojedini izvori pišu da je sin Afrodite i Aresa ili Hefesta, a ostali da je primordijalno utjelovljenje životvorne snage koja se rodila iz prvobitnog Kaosa.Njegov je pandan u rimskoj mitologiji Kupidon Hrvatski bog Mars je zbirka pripovijedaka pretežito antiratne i socijalne tematike Miroslava Krleže, najvećeg hrvatskog književnika 20.

POVEZANE KNJIGE