Podudarnosti

Podudarnosti - Simcich Vava, Vlado | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Simcich Vava, Vlado
DIMENZIJA
5,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Podudarnosti.pdf
ISBN
3188799376770

OPIS

Podudarnosti Novi roman riječkog pisca i glazbenika Vlade Simcicha Vave PODUDARNOSTI “predstavlja zacijelo autorov najznačajniji i najslojevitiji književni rad, a u mnogome i jednu od bitnih referentnih točaka suvremene riječke i hrvatske književnosti – sadržajno bogat, s bezbrojnim odvojcima i epizodama koje u velikom broju slučajeva postaju neslučajne slučajnosti, podudarnosti i sinkroniciteti.” (iz recenzije, Milan Zagorac)

8:51 'Predsjednica se nalazi u jednom političkom vrtlogu. Dosta se toga ne razvija povoljno za nju i u toj situaciji ona traži čvrsto uporište u prošloj, pobjedničkoj kampanji.

Kako je rekao recenzent romana Milan Zagorac, roman je distopijski, ali nas Simcich i umiruje, jer se budućnosti ne događa ništa spektakularno, nego će sve biti kao i do sad, samo ćemo se više klati, ratovati i više bježati iz države i Rijeke". U fizici, podudarnosti različitih sustava fizike (električnih, mehaničkih, akustičkih i dr.) s obzirom na njihovo dinamičko vladanje (fizička analogija). Najčešće se primjenjuju podudarnosti vladanja električnih krugova s nekim drugim sustavom kojega se vladanje želi istražiti. Ovi principi temelj su hermetizma, grane duhovne filozofije iz prvog stoljeća nove ere.

POVEZANE KNJIGE