Suze svetog Lovre

Suze svetog Lovre - Ferić, Zoran | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ferić, Zoran
DIMENZIJA
12,96 MB
NAZIV DATOTEKE
Suze svetog Lovre.pdf
ISBN
1983451666945

OPIS

Suze svetog Lovre Nakon Sna ljetne noći, za koji je dobio Nagradu Grigor Vitez, Zoran Ferić napisao je još jednu slikovnicu koja se bavi traumatičnom temom u životima roditelja i djece. Ovaj put riječ je o razvodu.Njegov maštovit, duhovit i poetičan tekst ponovo je maestralno ilustrirao Dominik Vuković.

Lovre koji se često koristi kao pučki naziv zapravo je postao popularan u zadnjih možda stotinjak godina u Hrvatskoj, prvo u Dalmaciji gdje je preuzet iz Italije. Danas je taj fenomen poznat pod imenom suze svetog Lovre, no to je tek nešto novije ime, i to zbog poznatog talijanskog pjesnika, Giovannija Pascolija. Ovaj pjesnik, koji je djelovao krajem devetnaestog stoljeća, svoju najpoznatiju pjesmu, X Agosto (deseti kolovoz) je posvetio svojem ocu, odnosno njegovoj smrti. SUZE SVETOG LOVRE: Stiže vatromet s kišom zvijezda na nebu "Ove godine, umjesto da vidimo oko 80 Perzeida na sat, mogli bi ih vidjeti i 150, a možda čak i do 200 u sat vremena", izjavio je NASA-in stručnjak za meteore Bill Cooke . Lovrina smrt se obilježava na njegov blagdan 10.

kolovoza, s najvećom očekivanom aktivnosti u satima pred zoru (40 do 100 po satu). Fotografiranje kiše meteora jedna je od zahtjevnijih vrsta astrofotografije, ali zato daje spektakularne rezultate. Pogledajte kako su "Suze svetog Lovre" sinoć obasjale nebo BROJNI zaljubljenici u astronomske pojave iskoristili su trenutak da snime nekoliko fotografija koje se danas šire društvenim mrežama.

POVEZANE KNJIGE