Svijet koji nije od ovoga svijeta

Svijet koji nije od ovoga svijeta - Szymborska,Wislawa | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Szymborska,Wislawa
DIMENZIJA
7,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Svijet koji nije od ovoga svijeta.pdf
ISBN
1316859585153

OPIS

Svijet koji nije od ovoga svijetaUniverzalizam poezije što ju je pisala velika poljska pjesnikinja Wisława Szymborska – pokazuje Svijet koji nije od ovoga svijeta, izbor pjesama koji je napravila polonistica Đurđica Čilić – počiva u transparentnom jeziku koji ne skreće pažnju na sebe, ali i u umješnosti da govori o ljudskoj naravi, o tome da smo svi – ma koliko međusobno različiti – satkani od istih elemenata: slabosti, ranjivosti, smrtnosti, ali i obnavljajuće, dionizijske zaljubljivosti u život, u druge i od nas drukčije. Nepreuzetna u svojoj pjesničkoj gesti, Szymborska dok piše, piše kao da govori, dajući svojim čitateljima osjećaj pripadanja istoj, nesavršenoj, ali vrijednoj – ljudskoj zajednici. Svojom poezijom poljska nam nobelovka govori da postoje univerzalna ljudska iskustva i ljudske emocije, da u njima treba prepoznati zajedništvo, kohezivni potencijal, a ne bježati od njih u strahu da upozoravaju na našu prosječnost i trivijalnost. To, dakako, ne znači da ona ne prepoznaje individualnost svakog od nas, dapače. Čitajući njezine pjesme u ovom iznimnom svesku, vrlo lako ćemo pronaći one u kojima slavi ljudsku raznolikost i protestira protiv jednoobraznosti, uniformiranosti i “idiotizma savršenosti”.

film o Jamesu Bondu i treći s Pierceom Brosnanom u glavnoj ulozi. Originalnu priču i scenarij napisali su Neal Purvis i Robert Wade.Film su producirali Michael G.

Carla Acutisa: „Bio je toliko običan i jednostavan, toliko dobar i ponizan - a poniznost nije od ovoga svijeta!" Foto: Pixabay Jedna od osoba koje su poznavale bl. Carla Acutisa iz njegovih asiških dana pripovijeda trenutak koji joj je ostao snažno urezan u sjećanje. Kršćani i svijet čovječanstva "Mudro živite prema onima koji su na polju" (KOLOŠANIMA 4:5).1.

POVEZANE KNJIGE