Četiri elementa

Četiri elementa - Klarić,Maja | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Klarić,Maja
DIMENZIJA
8,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Četiri elementa.pdf
ISBN
4180704457867

OPIS

Četiri elementaNegdje gdje se vidi samo nebo Gdje i tlo na kojem ležiš postaje oblak Treba ići Negdje Gdje Ti Zvijezde Padaju U krilo Jer nemaš kamo pobjeći I još ne znaš Da je tvoje krilo Vrijedno pada Četiri prirodna elementa (Zemlja, Vatra, Voda, Zrak) i četiri zemlje (Iran, Brazil, Grčka, Japan) oslikavaju se u (auto)refleksivnim stihovima u zbirci poezije Četiri elementa šibenske putopjesnikinje Maje Klarić. Nakon što je proputovala sve četiri zemlje, daje nam jedinstven pjesnički svijet na lirskim valovima „zlatnog reza“, o specifičnostima i univerzalnostima života na pojedinom kutku planete Zemlje, pritom progovarajući o gorućim problemima u kojima se nalazi svijet u 21. stoljeću (ugroženost biljnih, životinjskih i ljudskih staništa ljudskim djelovanjem, zagađenje okoliša, prava obespravljenih i zaboravljenih) i povezujući ih s vlastitim „životom u ruksaku“, osobnim gubicima i sretnim trenucima. Sve do petog elementa i pronalaženja svojih koordinata pripadanja. Maja Klarić (1985, Šibenik) je pjesnikinja, urednica i književna prevoditeljica. Organizira međunarodni pjesnički susret Šumski pjesnici u Istri i razna književna događanja. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja te stipendija za rezidencijalni boravak u zemlji i inozemstvu. Dosad je objavila tri zbirke putopisne poezije – Život u ruksaku (2012), Quinta Pitanga (2013) i Nedovršeno stvaranje (2015) te dva prozno-poetska putopisa – Vrijeme badema (2016) o hodočašću Camino de Santiago i Približavanje zore: Put 88 hramova (2019) o istoimenom hodočašću u Japanu. Nakon što se nahodala svijetom, sjela je za volan svog Bookmobila (Instagram: bookmobil_croatia), knjižare na kotačima, i otad njime putuje po zemlji šireći ljubav prema poeziji. Ako je sretnete, potrubite.

Galerija. Marija Đangradović, Elements Craft, keramičarka. Privjesak Sjedinjeni ili kvintaessentia tradicionalan je simbol koji predstavlja sjedinjena četiri elementa; zemlju, vodu, zrak i vatru što tradicionalno odgovaraju onome što nazivamo četiri strane svijeta, četiri godišnja doba, četiri prirodna carstva (mineralno, biljno, životinjsko i ljudsko), četiri razine čovjeka (tijelo, intelekt ... Četiri elementa, Dylan Dog, Stripovi, Bonelli, Bande desinee, manga, comics Pri nastanku završnog rada, koji ovim tekstom predstavljam, nastojala sam djelovati što spontanije da bih izrazila svoj doživljaj promjene četiri elementa.

Oni su istinoljubivi, direktni, pravedni ... Ununtrij, ununpentij, ununseptij i ununoktij nova su četiri elementa periodnog sustava elemenata.Elementi su to koji su popunili sedmi red tablice, a zbog kojih će se morati tiskati novi udžbenici iz kemije.. Ova četiri elementa u tablici se nalaze pod rednim brojevima 113, 115, 117 i 118, a dodani su u periodni sustav četiri godine nakon što se posljednji put mijenjao njegov izgled. Medije je početkom 2016.

POVEZANE KNJIGE