Od temperamenta do karaktera

Od temperamenta do karaktera - Havard, Alexandre | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Havard, Alexandre
DIMENZIJA
4,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Od temperamenta do karaktera.pdf
ISBN
6098380605974

OPIS

Od temperamenta do karakteraKako upravljati vlastitim temperamentom i postati istinski vođa Nijedno vodstvo ne može biti autentično i uspješno bez temeljita razumijevanja temperamenta i karaktera, dviju stvarnosti koje zajedno tvore čovjekovu osobnost. Uvažavajući legitimnu raznolikost našega fiziološkog i psihološkog ustrojstva, poznati stručnjak na području liderstva Alexandre Havard pokazuje kako temperament, shvatimo li ga ispravno, podupire želju svakoga čovjeka za osobnim razvitkom i postizanjem izvrsnosti. Nakon što je u svojoj uspješnici Istinsko vodstvo progovorio o putu stjecanja vrlina i postizanja osobne izvrsnosti, sada u knjizi Od temperamenta do karaktera podrobno opisuje različite temperamente (kolerik, melankonik, sangvinik, flegmatik) te njihove jake i slabe strane. Istodobno daje smjernice uz pomoć kojih svatko može odrediti kojemu temperamentu pripada te doznati kako svoj temperament iskoristiti kao snažan poticaj izgradnji istinskoga karaktera temeljena na vrlinama. Vodeći tako čitatelja do dublje samospoznaje i otkrivanja vlastitoga poslanja, Havard je ovom knjigom dao nezaobilazno štivo za svakoga tko se želi uzdignuti od temperamenta do karaktera, vladati sobom u istinskoj ljudskoj slobodi i postići osobnu i poslovnu izvrsnost. „Ovo je jedna od ključnih knjiga za svakoga čitatelja. Spada među najbolje knjige o vodstvu i osobnome razvoju koje sam ikada pročitao. Dodao bih je na listu Knjige koje mijenjaju život.“ GOODREADS

Od psihologije je ponuđen veliki broj koncepcija osobnosti. Formiranje karaktera Za razliku od temperamenta, karakter je slabo nasljedan, mijenja se tijekom života i sazrijeva u odrasloj dobi. Sastoji se od vrijednosti, ciljeva, načina suočavanja s okolnostima te uvjerenja o samome sebi i okruženju. Nakon što je u svojoj uspješnici 'Istinsko vodstvo' progovorio o putu stjecanja vrlina i postizanja osobne izvrsnosti, poznati stručnjak na području liderstva, Alexandre Havard, sada u knjizi 'Od temperamenta do karaktera', upravo objavljenoj u nakladi Verbuma, podrobno opisuje različite temperamente (kolerik, melankonik, sangvinik, flegmatik) te njihove jake i slabe strane. Omjer temperamenta i karaktera može se prikazati kako slijedi: karakter je skup stečenih osobina, a temperament je urođen; karakter se može promijeniti pod utjecajem životnih okolnosti, a temperament ostaje nepromijenjen; pojam karaktera do sada nije uspio klasificirati, za razliku od temperamenta; Od temperamenta do karaktera.

Otkrijte jeste li kolerik, melankonik, sangvinik ili flegmatik. Upoznajte svoje jake i slabe strane i iskoristite svoj temperament kao snažan poticaj izgradnji istinskoga karaktera temeljena na vrlinama. Od temperamenta do karaktera se tako svojim sadržajem nameće kao sjajan priručnik koji pokazuje kako nadvladati mane svojega temperamenta i na najbolji način iskoristiti njegove jake strane, kako bismo izgradili karakter i upravljali vlastitim životom.

POVEZANE KNJIGE